četrtek, 16. junij 2016 ob 08:15

Z Jelovic licenčno izpopolnjeni na domače planinske poti

V soboto, 4. junija 2016, je na in ob Izletniški kmetiji Lončarič na Jelovicah potekalo licenčno izpopolnjevanje za markaciste PZS.
Letošnjega drugega licenčnega izpopolnjevanja za markaciste se je sredi gozdnatih Haloz udeležilo 20 markacistov in ena markacistka z vseh koncev Slovenije. Vsem enaindvajsetim je predavala četverica markacistov inštruktorjev, za prvo pomoč pa je poskrbela zdravnica.

Udeležence je ob začetku izpopolnjevanja pozdravila županja občine Majšperk, dr. Darinka Fakin in izrazila veliko zadovoljstvo nad delom markacistov - zaželela nam je tudi uspešno izvedbo licenčnega izpopolnjevanja. Nato so sledila predavanja s področja vrvne tehnike, prve pomoči in varstva pri delu. Po teoretičnem delu so se markacisti in markacistka pod vodstvom inštruktorjev odpravili še na praktično terensko delo na bližnje planinske poti. Skupaj nam je uspelo izdelali nekaj lesenih varoval ter obnoviti markacije na poti proti vrhu 624 metrov visokih Jelovic, kar je tudi najvišji vrh Haloz. Obnovljene poti so tudi del Haloške planinske poti ter Evropske poti E7.

kpp_pzs_usposabljanja_izpopolnjevanje_jelovice_2016_foto_uros_vidovic__2_ kpp_pzs_usposabljanja_izpopolnjevanje_jelovice_2016_foto_uros_vidovic__3_
 

Pred dokončnim slovesom smo opravili še analizo dela ter se okrepčali z odličnim in obilnim kosilom, ki ga je pripravila domača gospodinja s svojo ekipo.

Z željo, da bodo zbrani pridobljena znanja uspešno in pogosto uporabili pri delu na domačih planinskih poteh, smo se po skupinskem fotografiranju in slovesu podali proti domačim krajem.

 

Uroš Vidovič,
vodja izpopolnjevanja

 

24.04.2024