torek, 21. junij 2016 ob 08:30

Dan slovenskih markacistov 2016 - vabilo k udeležbi

Planinsko društvo Kočevje in Komisija za planinske poti Planinske zveza Slovenije organizirata v soboto, 2. julija 2016, Dan slovenskih markacistov, ki bo potekal na kočevskem področju.
Planinsko društvo Kočevje in Komisija za planinske poti Planinske zveze Slovenije želita na ta dan združiti prijetno s koristnim. Ta dan bomo obnavljali planinske poti, za katere skrbijo kočevski markacisti, praznik markacistov pa bomo zaključili s prijetnim druženjem. Zato vabimo vse markaciste PZS, markaciste pripravnike in inštruktorje markaciste iz cele Slovenije, da se nam pridružite 2. julija 2016.

Delovna akcija se bo začela ob 8. uri zjutraj. Zborno mesto bo na parkirišču ob izhodišču planinskih poti proti Stojni. Na zbornem mestu bodo udeleženci Dneva markacistov najprej deležni okrepčila, nakar se bodo podali na delovišča. Udeleženci akcije sami poskrbijo za osnovno delovno opremo, opremo za markiranje poti ter orodje za njihovo sprotno (škarje, žage, ipd.).

Delo na deloviščih bo končano predvidoma ob 15. uri. Sledi pogostitev ter družabno srečanje vseh udeležencev akcije v Koči pri Jelenovem Studencu.

Do povračila stroškov prevoza na Dan slovenskih markacistov ter delovno akcijo bodo upravičeni le vozniki avtomobilov z vsaj štirimi potniki.

Podrobnejše Informacije o dogodku ter delovni akciji bodo prijavljeni prejeli v tednu pred Dnevom slovenskih markacistov na sporočeni kontaktni naslov.

Zaradi lažje organizacije Dneva slovenskih markacistov 2016 so predhodne prijave obvezne!

Svojo udeležbo na akciji sporočite najkasneje do torka, 28. junija 2016. Prijave pošljite na elektronski naslov pota@pzs.si. V besedilu navedite ime in priimek, kontaktni naslov za dodatne Informacije (priporočen je elektronski naslov) ter datum rojstva. Ta podatek je potreben za ureditev zavarovanja.

Več informacij lahko dobite na elektronskem naslovu pota@pzs.si ali na telefonski številki 01 32 09 461 (strokovna služba PZS).

Planinska društva oz. večje organizirane skupine lahko prijavijo tudi več udeležencev hkrati.

V primeru slabega vremena bo dogodek odpovedan, o čemer bodo prijavljeni predhodno obveščeni.

 

S planinskimi in markacističnimi pozdravi vas pričakujemo v kar največjem številu!

Igor Mlakar,
načelnik KPP PZS

dsm_2016_izhodisce
22.04.2024