četrtek, 23. junij 2016 ob 15:00

Kako do članarine PZS? Še nikoli lažje!

Poletje je le stopilo skozi vrata, kmalu za njim pridejo še počitnice - morske in gorske. Upamo, da predvsem slednjih ne zamudite, kakor tudi ne vplačila članarine Planinske zveze Slovenije, ki ni zgolj članarina. Je prispevek k razvoju slovenskega planinstva, vaša zavarovalna polica, predvsem pa vam prinaša cel kup članskih ugodnosti.
Že uvodoma je omenjeno, da z nakupom članarine Planinske zveze Slovenije predvsem izkažete pripadnost organizaciji, s tem pa tudi izvajanje mnogih programov. Tako programov zveze same, njenih komisij, kot tudi programov planinskih društev, plezalnih in alpinističnih klubov ter ostalih organizacij članic. Da je temu res tako govori dejstvo, da dobršen del plačane članarine konča pri planinskem društvu, klubu, itd., v katerega se včlanite.

Kako do članarine PZS?
Plačilo članarine Planinske zveze Slovenije je enostavno. Na voljo vam je pet možnosti, nobena pa vam za sam postopek ne bo vzela več kot pet minut.

Direktno pri planinskem društvu
Če prisegate na osebni stik z društvom v katerega bi se želeli včlaniti, vam predlagamo včlanitev na sedežu izbranega planinskega društva ali pri njihovih pooblaščencih. Tam vam bodo tudi z veseljem predstavili letni program ter možnosti za aktivno udeležbo pri mnogih aktivnostih in usposabljanjih.

Na sedežu Planinske zveze Slovenije
Nekoliko manj oseben stik s planinsko organizacijo, a zato nič manj prijeten, lahko navežete na sedežu Planinske zveze Slovenije. Nahajamo se na Dvorakovi ulici 9 v Ljubljani (za Bavarskim dvorom). Pri tovrstnem plačilu članarine pa velja opozoriti, da se na sedežu zveze ni možno včlaniti v prav vsako društvo - včlanitev je možna le v tista društva, ki so Planinsko zvezo Slovenije pooblastila za vodenje postopka včlanitve.

Spletna včlanitev
Včlanitev kar iz domačega fotelja? Tudi to je možno. Včlanitev preko spleta je enostavna in hitra - malo dlje časa traja le poštna dostava članske izkaznice skupaj z znamkico, ki dokazuje vašo pripadnost planinski organizaciji v določenem letu.

Bencinski servisi Petrol
Rašitev za vse, ki se odpravljate v gore, pa se na poti spomnite, da vaše članske izkaznice še ne krasi znamkica za plačano članarino. Vstavite se na Petrolovem bencinskem servisu in opravite s postopkom včlanitve - ne bo trajal dolgo verjemite. Kot dokazilo za plačano članarino boste prejeli poseben izpisek, ki vam bo na ozemlju Slovenije v času desetih dni garantiral koriščenje vseh članskih ugodnosti. V tem vmesnem času pa boste na dom prejeli člansko izkaznico z že nalepljeno znamkico.
 
logo_petrol
Članarina kot darilo
Za tiste, ki so vam najbližji, za prijatelje ali zgolj za vas same. Lično zapakirano članarino Planinske zveze Slovenije boste našli tudi na stojalih Selectbox-a in Selectcard-a. Primerno za darilo ali takojšnjo uporabo.
logo_select_card

Ugodnosti za člane Planinske zveze Slovenije

Kot omenjeno smo člani slovenske planinske organizacije deležni številnih ugodnosti. Na prvem mestu je zagotovo zavarovanje za primere nezgod v gorah ter zavarovanje z asistenco za primer reševanja v tujini. Sledi možnost cenejšega prenočevanja v planinskih kočah (med 30 % in 50 % cenejše prenočevanje) ter ugodnosti pri koriščenju uslug pogodbenih partnerjev Planinske zveze Slovenije.

Več o ugodnostih (veljajo le s člansko izkaznico in osebnim dokumentom) v spodnji tabeli:

Kategorije članstva 2016 A B B1 S+Š P+O OPP*
1. zavarovanje za nezgodno smrt pri planinski dejavnosti

2. zavarovanje za invalidnost pri planinski dejavnosti
3. zavarovanje za stroške reševanja v tujini - ves svet
       
4. zavarovanje za stroške reševanja v gorah Evrope in Turčije
5. zavarovanje odgovornosti v tujini - ves svet

6.  zavarovanje odgovornosti v gorah Evrope in Turčije
 
7. popusti pri prenočevanju v planinskih kočah PZS (50 %),razen v sobah z 1 do 4 ležišči v planinskih kočah I. kategorije (30 %)
8. popusti pri prenočevanju v planinskih kočah 13 planinskih organizacij Evrope
9. oprostitev plačila turistične takse v planinskih kočah ok ok
ok ok
10. Cici dnevnik, Dnevnik 1 ali Dnevnik 2 Mladi planinec/ Mlada planinka**
     
11. 20 % popust pri nakupu edicij Planinske založbe PZS
12. 25 % popust pri naročnini na Planinski vestnik
13. popust pri nakupu opreme in storitev po seznamu pogodbenih partnerjev PZS
14. 20 % popust pri obisku Slovenskega planinskega muzeja

* V skladu za zakonskimi možnostmi, podrobneje je pojasnjeno v poglavju o zavarovanju

Več o članarini PZS:

PDF Ugodnosti za člane PD z veljavno člansko izkaznico v 2016 (407 kB)
PDF Zgibanka Zavarovanje članov Planinske zveze Slovenije (1,3 MB)

22.04.2024