petek, 1. julij 2016 ob 13:00

Zaprti zadnji trije kilometri Mangartske ceste

Zaradi skalnega podora ter posledične nevarnosti padajočega kamenja in večjih skal na cestišče na območju pod Rdečo skalo, vožnja po zadnjih 3 kilometrih Mangartske ceste ni varna. Cesta je na tem delu zaprta!
Trenutno je urejeno manjše nadomestno parkirišče v zadnji serpentini pod Rdečo skalo. Omejeno parkiranje je možno še pred zadnjim predorom, na izogibališčih ob cesti in pred planinsko kočo. Dostop do Mangrtskega sedla je mogoč peš po planinski poti mimo Koče na Mangrtskem sedlu.
 
Obiskovalce obveščamo, da se z morebitnim povečanjem obiskovalcev ob konicah lahko zgodi, da ostanejo brez parkirišča. Promet je omogočen osebnim vozilom in motornim kolesom, velikost avtobusov pa je omejena na velikost 35- sedežnih avtobusev. Zaradi lastne varnosti naprošamo obiskovalce, da spoštujejo omejeno uporabo ceste.
 
Mangrtska cesta je odprta od 17. junija 2016 dalje, vendar je promet mogoč le do zadnje serpentine pod Rdečo skalo. Na tem mestu je postavljena zapora ceste, prometni znak, pa označuje prepoveduje promet vseh vozil in tudi pešcev. Obvestilo o zapori ceste je postavljeno tudi pri informacijski točki na mestu plačila ekološke takse nad Mangrtsko planino.
 
Višina ekološke takse, ki jo pobira Mangrt Razvojna zadruga z.o.o., ostaja nespremenjena in znaša 5 € za motorno vozilo in motorno kolo.
25.04.2024