sreda, 27. julij 2016 ob 14:00

Ponovno opozorilo - 30. julija oviran promet na Gorenjskem

V soboto, 30. julija, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane oviran promet. Zato udeležencem v prometu svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane za ta dan ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu.
zaprtost_ceste_izsek_vir_policija
V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane oviran promet. Zaradi ukrepov, ki bodo sprejeti za zagotovitev varnosti, bo promet na oviran na širšem območju Letališča Jožeta Pučnika, gorenjske avtoceste med Ljubljano in predorom Karavanke ter na državni cesti med Jesenicami in prelazom Vršič. Promet bo prav tako oviran na severni ljubljanski obvoznici. Promet bo na omenjenih relacijah oviran, občasno pa celo zaprt. Lokalni promet bo sicer možen na vzporednih cestah, ki pa bodo glede na vrhunec turistične sezone prometno zelo obremenjene. Največje zgostitve pričakujemo opoldne in v popoldanskem času.
 
Na omenjenem območju se predvideva tudi prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3500 kg.
Voznikom, ki prihajajo iz zahodne in severne Evrope, svetujemo pot preko Italije, v obratni smeri pa pot preko Italije ali preko Ljubljane in Maribora v smeri proti Gradcu. Svetujemo, da na ta dan v načrt potovanja ne vključite predora Karavanke.
 
Uporabnikom avtoceste A10 iz smeri Salzburga priporočamo, da se na razcepu pri Beljaku usmerijo proti Italiji in naprej proti Sloveniji (priporočamo avtocesto A34, Villesse-Gorizia in nato v Sloveniji H4 Vrtojba-Razdrto). Vozniki naj bodo pozorni na oznake na spremenljivi signalizaciji že pred Salzburgom.
 
Za tiste, ki se nameravajo voziti proti severu, svetujemo navedeno italijansko smer ali uporabo primorske avtoceste A1 preko Ljubljane (A2/A1) in naprej po A1 proti Mariboru in Gradcu.

Iz smeri Dalmacije (A3) svetujemo uporabo obvoza preko hrvaške avtoceste A4, madžarske M7 in slovenske A5 do Maribora in naprej proti Avstriji. Druga možnost je uporaba dolenjske avtoceste A2 (Obrežje-Ljubljana), iz Ljubljane pa je potem možna pot proti Postojni po primorski avtocesti A1 in preko Italije proti Avstriji ali smer po vzhodni obvoznici Ljubljane (A1) proti Mariboru in Gradcu.
 
25.04.2024