ponedeljek, 1. maj 2017 ob 12:00

Delovna akcija APD Kozjak Maribor

Delovna akcija Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor – Duh na Ostrem Vrhu. Člani Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor, ki upravlja in vzdržuje planinsko pot po Šturmovi grabi na Sveti Duh na Ostrem Vrhu so v soboto, 22. aprila 2017, pod vodstvom svojih markacistov na omenjeni poti izvedli sanacijo uničenega mostu ter postavili novega.
Pot po Šturmovi grabi na Sveti Duh na Ostrem Vrhu so pred leti nadelali in uredili markacisti in ostali člani Planinske sekcije Vinarje, ki redno pregledujejo stanje na planinski poti. Pri zadnjem ogledu so opazili, da je na začetku poti, ki se začne dvigovati proti Sv. Duhu na Ostrem Vrhu močno poškodovan in zato neuporaben most, ki vodi preko potoka.

Zaradi zahtevnosti dela je vodja akcije Marjan Gselman na tokratno delovno akcijo povabil predvsem gozdnih opravil vajene člane, ki so svoje delo opravili več kot odlično. Planinsko pot sedaj krasi novi most, za dokončno ureditev celotne poti pa bo potrebna še kakšna delovna akcija. Vzdušje na delovni akciji je bilo izjemno veselo in sproščeno. Tako je bila tudi ta akcija Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor odlična priložnost za povezovanje in utrjevanje vezi med člani društva.

Vljudno vabljeni na Duh na Ostrem Vrhu čez novi most.

Fotografije in besedilo: Anna Sorger

25.04.2024