ponedeljek, 19. junij 2017 ob 10:15

Vabilo na 5. Dan slovenskih markacistov, 1. 7. 2017

Večina se ne zaveda, kako je, ko izginejo planinske poti, kakor je nekoč pisal pokojni Tone Tomše. Da je temu tako, skrbimo mi, markacisti s planinskim entuziazmom in prostovoljstvom. Enkrat letno se zberemo in obeležimo naš dan, Dan slovenskih markacistov, ki bo letos v soboto, 1. julija 2017, na Bovškem.
Večina se ne zaveda, kako je, ko izginejo planinske poti, kakor je nekoč pisal pokojni Tone Tomše. Da je temu tako, skrbimo mi, markacisti s planinskim entuziazmom in prostovoljstvom. Enkrat letno se zberemo in obeležimo naš dan, Dan slovenskih markacistov.

Organizatorji dogodka, PD Bovec, OPP Posočja in Komisija za planinske poti PZS želijo na ta dan ponovno združiti prijetno s koristnim. Obnavljale se bodo planinske poti med Bovcem in Predelom.

Vabimo vse markaciste PZS, da svojo udeležbo na akciji obvezno prijavijo do ponedeljka, 26. 6. 2017, na e-naslov: pota@pzs.si. Pri prijavi je potrebno obvezno sporočiti datum rojstva, ta podatek je potreben za ureditev zavarovanja, ter kontakt (elektronski naslov).

POTEK:
Akcija se bo začela ob 8. uri zjutraj. Zbirno mesto bo v Logu pod Mangartom na parkirišču pri mostu čez Predelico.

Na zbornem mestu bodo prijavljeni prejeli okrepčilo, s seboj pa naj prinesejo osnovno opremo za markiranje in orodje za sprotno čiščenje poti (škarje, žage, ipd.).

Udeležencem (voznikom) na akciji bodo povrnjeni potni stroški, v kolikor bodo v avtomobilu vsaj štirje potniki. Vse podrobne informacije boste prijavljeni prejeli naknadno. Po koncu akcije, ob 15. uri, bo potekalo srečanje in pogostitev vseh udeležencev akcije.

V primeru slabega vremena bo dogodek odpovedan, o čemer boste prijavljeni predhodno posebej obveščeni.

Pričakujemo vas v čim večjem številu.

Lep planinski pozdrav!

Načelnik KPP PZS,
22.04.2024