četrtek, 10. maj 2018 ob 10:55

Katera je najlepša planinska pot?

Drage planinke in planinci, kaj je za vas najlepša planinska pot? Tista z najlepšim razgledom? Tista, ki je urejena in označena tako, da vas varno pripelje na cilj? Akcija Očistimo naše gore in Planinska zveza Slovenije iščeta Naj(lepšo) planinsko pot. Do 23. maja lahko oddate svoj predlog in s tem izkažete tudi priznanje markacistom, ki požrtvovalno skrbijo zanjo. Hvala in varen planinski korak vam želimo!

V Sloveniji imamo več kot 10 tisoč kilometrov planinskih poti. Za njih skrbi nekaj več kot sedemsto markacistov. To pomeni, da vsak markacist v povprečju skrbi kar za štirinajst kilometrov poti. Se sliši neverjetno? Več o planinskih poteh in pomenu označb ter stopenj težavnosti si lahko preberete tukaj.

Oddajte svoj predlog

Urejena, varna in jasno označena planinska pot je najlepša planinska preproga, po kateri pridemo na cilj. Zato v sodelovanju akcije Očistimo naše gore in Planinske zveze Slovenije iščemo najlepšo slovensko planinsko pot po izboru planink in planincev. Vabimo vas, da oddate svoj predlog za pot, ki vam prinaša največ veselja in je po vašem mnenju najlepše urejena. Svoj predlog lahko oddate prek spletnega obrazca, ki je dosegljiv tudi s klikom na spodnjo sliko.

Naj planinsko pot boste izbrali vi

Predloge bomo zbirali od 23. aprila do 23. maja. Planinci in planinke boste po zaključku zbiranja predlogov lahko glasovali za najlepšo pot. Med vse, ki boste glasovali, bomo z žrebom razdelili praktične nagrade. Markacisti planinskega društva, ki skrbijo za pot, ki bo izbrana za Naj slovensko planinsko pot, pa bodo dobili pravico do posebne nagrado partnerja akcije Intersporta, d.o.o.

naj_planinska_pot

Povezana novica:
Na enega markacista kar 14 kilometrov planinskih poti

25.04.2024