petek, 25. maj 2018 ob 13:00

Letošnja prva skupna akcija dolenjskih in belokranjskih markacistov

Na zboru markacistov Meddruštvenega odbora planinskih društev (MDO PD) Dolenjske in Bele krajine, ki ga je februarja gostilo Planinsko društvo Šentrupert, smo se markacisti dogovorili, da bo prva skupna delovna akcija potekala na Kočevskem. Zaradi katastrofalnih razmer na planinskih poteh po letošnjem vetrolomu smo za vzpostavitev normalnega stanja potrebovali večje število markacistov.
Na delovno akcijo, potekala je 19. maja 2018, je prišlo 36 markacistov iz šestih društev; PD Krka Novo mesto, PD Semič, Pohodniško društvo Novo mesto, PD Črnomelj, PD Šentjernej in PD Kočevje. Vodja Odbora za planinske poti MDO PD Dolenjske in Bele krajine, Mladen Živković, in predsednik PD Kočevje, Milan Mlakar, sta pozdravila markaciste in se jim zahvalila za tako veliko udeležbo na letošnji prvi skupni akciji, hkrati pa vse opozorila na pomen varnosti pri delu.

Na delovišču smo bili markacisti razdeljeni v osem skupin, v vsaki je bila vsaj ena motorna žaga. Seveda smo se ob pripravah na akcijo pogovarjali tudi z revirnimi gozdarji, kaj lahko naredimo in kje. Na razpolago smo imeli tudi dva kombija in nekaj osebnih avtomobilov.

Čistili in markirali smo poti na naslednjih odsekih:


Akcija je trajala 8 ur. V veliko veselje vseh se je končala brez nezgod v Koča pri Jelenovem studencu ob kozarčku, dobrem bograču in jabolčnem zavitku. Malo smo še poklepetali o novem datumu za akcijo, ta bo potekala že 9. junija.

Stane Vidovič,
načelnik markacistov PD Kočevje

22.04.2024