sreda, 27. junij 2018 ob 13:10

6. Dan slovenskih markacistov

Organizatorji dogodka, PD Dravograd, OPP Koroške in Komisija za planinske poti PZS, želijo na ta dan ponovno združiti prijetno s koristnim. Obnavljale se bodo planinske poti Koroške, ki jih je lansko zimo močno prizadel vetrolom.
Vabimo vse markaciste PZS, da svojo udeležbo na akciji obvezno prijavijo do petka, 29. 6. 2018 na e-naslov: poti@pzs.si.

Pri prijavi je potrebno obvezno sporočiti tudi PD in kontakt (elektronski naslov), da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah.

Potek Dneva slovenskih markacistov

Akcija bo potekala v soboto, 7. julija 2018, s pričetkom ob 8. uri zjutraj. Zbirno mesto bo pri Kmetiji Klančnik (Podklanc 5, 2370 Dravograd). Opis kmetije z zemljevidom najdete na spletni strani kmetija-klancnik.si.

Na zbornem mestu bodo prijavljeni prejeli okrepčilo, s seboj pa naj prinesejo osnovno opremo za markiranje in orodje za sprotno čiščenje poti (barva, čopiči, škarje, žage, ipd.).

Udeležencem (voznikom) na akciji bodo povrnjeni potni stroški, v kolikor bodo v avtomobilu vsaj štirje potniki. Vse podrobne informacije boste prijavljeni prejeli naknadno.

Po koncu akcije, ob 15. uri, bo potekalo srečanje in pogostitev vseh udeležencev akcije.

V primeru slabega vremena, bo dogodek odpovedan, o čemer boste prijavljeni predhodno posebej obveščeni.

Pričakujemo vas v čim večjem številu.


Lep planinski pozdrav!


Načelnik KPP,
Bogdan SeligerDogodek je del projekta Športne unije Slovenije Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti. Nacionalna športno-družbena akcija je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, njena glavna cilja pa sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.
Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

V okviru dogodka Planinska zveza Slovenije sodeluje tudi z akcijo Očistimo naše gore Zavarovalnice Triglav (izjava za javnost), ki v letošnjem letu spodbuja delo markacistov . Skupaj želimo delo markacistov približati mladim in širši javnosti ter povabiti nove moči v vrste markacistov. V sklopu skupnega sodelovanja je bil izveden razpis za Naj planinsko pot, kjer je zmagala krožna pot Planina Blato - Planina pri Jezeru - Planina Dedno polje - Vrata (pod Zelnarico) - Prehodavci - Dvojno jezero - Štapce - Ovčarija - Planina pri Jezeru - Planina Blato. Do konca leta bo obnovljena planinska pot Logarska dolina - Frischaufov dom na Okrešlju in sofinanciran tečaj za markaciste A.

veter_v_laseh

22.04.2024