ponedeljek, 20. maj 2019 ob 10:00

Zapora odseka planinske (gonske) poti Stahovica - Velika planina

Zaradi obnovitvenih del na odseku planinske (gonske) poti Stahovica - Velika planina bo pot zaprta med 20. in 31. majem 2019 na odseku med sedlom Kisovec in križiščem poti za Veliko in Malo planino na območju planine Kisovec.
Že dlje časa je na odsekih poti nad Kisovcem čez Peske pot za živino zelo težko prehodna. Tudi za pohodnike so določeni odseki zaradi erozije postali zahtevni. Zato sta se pašni
skupnosti Velika in Mala planina skupaj z markacisti PD Domžale odločili za strojni poseg na odseku Sedlo Kisovec, čez Peske do križišča za Veliko in Malo planino. Pot bo zaprta na treh lokacijah, s tablami za zaporo poti in dopolnilom spodaj, kje je možen obhod po cesti.

Poti bodo zaprte na Sedlu Kisovec, pri Štalah na Pl. Kisovec, na križišču iz Velike in Male pl. proti Krivčevu, proti Pl. Kisovec in proti Pasjim pečem (Stahovici).

Možen obhod je s Sedla Kisovec po cesti pod Štalami na Pl. Kisovec proti vzhodu in na prvem razcepu ceste strogo levo navzgor čez rampo do Male planine. Nekoliko daljša pot pa vodi od prvega razcepa naravnost do Jelševega konfina, levo po pešpoti do Gojške pl. in nato levo na Malo pl.

pdd_zaprtje_poti_pl_kisovec_obhod_2

Po tem posegu smo prepričani, da si bo narava hitro opomogla. Z erozijskimi zaščitami bodo izvajalci poskrbeli, da voda ne bo delala škode, kot jo je do sedaj. Vse planince, ki so v tem času načrtovali turo preko navedenih odsekov, naprošamo da si izberejo druge poti. Po zaključeni obnovi pa vsi vabljeni na Planino.

Varen korak vam želijo Pašna skupnost Velika in Mala planina ter Markacijski odsek PD Domžale.

25.04.2024