ponedeljek, 10. junij 2019 ob 15:00

7. Dan slovenskih markacistov | razpis

Dan slovenskih markacistov se vsako leto tradicionalno odvije prvo soboto v juliju. To je dan, ko se na enem mestu zberemo markacisti z vseh koncev Slovenije. Vse markaciste vabimo, da pridejo preverit ali nam bo tudi letos uspelo, da se zberemo v večjem številu, kot smo se lani.

VABILO

na 7. Dan slovenskih markacistov, 6. 7. 2019


Organizatorja dogodka, OPP MDO PD Zasavja in Komisija za planinske poti PZS želita na ta dan ponovno združiti prijetno s koristnim. Obnavljale se bodo planinske poti v Zasavju.

Vabimo vse markaciste PZS, da svojo udeležbo na akciji obvezno prijavijo do petka, 28. 6. 2019 na e-naslov poti@pzs.si. Pri prijavi je potrebno obvezno sporočiti tudi PD in kontakt (elektronski naslov), da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah.

POTEK
Zbor se bo začel ob 8. uri zjutraj (zaradi predhodnega dogodka na zbornem mestu, prihod pred 8. uro ni mogoč). Zborno mesto bo pri Ribiškem domu v Radečah (Hotemež 30, 1433 Radeče). Opis doma z zemljevidom najdete na spletni strani, ki jo dosežete s klikom tukaj.

Na zbornem mestu bodo prijavljeni prejeli okrepčilo, s seboj pa naj prinesejo osnovno opremo za markiranje in orodje za sprotno čiščenje poti (barva, čopiči, škarje, žage, ipd.).

Udeležencem (voznikom) na akciji bodo povrnjeni potni stroški, v kolikor bodo v avtomobilu vsaj štirje potniki. Vse podrobne informacije boste prijavljeni prejeli naknadno. 
Po koncu akcije, ob 15. uri, bo potekalo srečanje in pogostitev vseh udeležencev akcije. 

V primeru slabega vremena, bo dogodek odpovedan, o čemer boste prijavljeni predhodno posebej obveščeni. 

Pričakujemo vas v čim večjem številu.


Lep planinski pozdrav!


načelnik KPP,
Bogdan SeligerV okviru dogodka Planinska zveza Slovenije sodeluje tudi z akcijo Očistimo naše gore Zavarovalnice Triglav, ki tudi v letošnjem letu spodbuja delo markacistov. Skupaj želimo delo markacistov približati mladim in širši javnosti ter povabiti nove moči v vrste markacistov. V sklopu skupnega sodelovanja bo izvedeno glasovanje za Naj planinsko pot, kjer bo zmagovalna pot prejela sredstva za obnovo ter sofinanciran tečaj za markaciste kategorije A.

ocistimo_nase_gore kpp_logo_2019 zasavska_planinska_pot_logo
25.04.2024