ponedeljek, 15. julij 2019 ob 14:05

Slovenska pot na Mangart ZAPRTA zaradi vzdrževalnih del!

Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Bovec obveščata, da bo od 16. do vključno 18. julija 2019 ZAPRT zelo zahtevni odsek Slovenske poti na Mangart!
V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Bovec obveščata, da bo med 16. in 18. julijem 2019 ZAPRT zelo zahtevni odsek Slovenske poti na Mangart (Mangartsko sedlo - Mangart ).

Na planinski poti se bodo izvajala nujna večja vzdrževalna dela. Planince prosimo, da dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost markacistov na akciji!

>>> Dopolnjeno: Planinska pot je ZNOVA ODPRTA! Srečno in varen korak.

Drugi mogoči pristopi na Mangart:
  • iz smeri Kotovega sedla in Loške Koritnice
  • preko Malega Koritniškega Mangarta (blizu Bivacco Alberto Busettini)
  • Italijanska pot na Mangart


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
22.02.2024