ponedeljek, 2. december 2019 ob 11:30

Zaprt odsek poti med Blatnikom in vasjo Škrilj pod Mirno goro

Planinsko društvo Črnomelj obvešča, da je zaradi sečnje na območju Mirne gore zaprt odsek poti iz Blatnika pri Vrčicah do vasi Škrilj pod Mirno goro.
Na območju Mirne gore je ZAPRT odsek poti iz Blatnika pri Vrčicah do vasi Škrilj pod Mirno goro. Pot bo zaradi sečnje in spravila lesa zaprta predvidoma vse do aprila.

Planince prosimo, da dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili svojo varnost.

Drugi možni severni pristopi na Mirno goro:
  • iz Vrčic mimo lovske koče Kleč;
  • iz Brezovice pri Črmošnjicah čez Stari tabor oz. Bele stene;OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
08.04.2020