sreda, 16. junij 2021 ob 12:00

OPOZORILO| sečnja v območju poti na Planino Osredek

Na območju Planine Osredek, čez katero poteka tudi planinska pot, poteka sanitarna sečnja. Priporočamo upoštevanje navodil in priporočil gozdarjev.
Na Planini Osredek v bližini Kamniškega vrha so vidni znaki aktivnega plazenja terena. Na območju plazenja se bo od 21. junija izvajala sečnja in sicer kot preventivni ukrep zmanjšanja obremenitve terena.

V neposredni bližini poteka tudi markirana planinska pot iz Stahovice oz. Bistričice na Planino Osredek in naprej proti Kriški planini oz. Krvavcu. Pozivamo vse pohodnike, ki se odpravljajo na to pot, da upoštevate navodila in priporočila gozdarjev.

Alternativna pot proti Kriški planini in Krvavcu vodi čez Kamniški vrh in Planjavo.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
23.05.2024