torek, 21. junij 2022 ob 11:00

ZADNJI DAN PRIJAV | Dan slovenskih markacistov, 2022

V letu 2022 praznujemo 100 let Knafelčeve markacije in Dan slovenskih markacistov, ki se vsako leto tradicionalno odvije prvo soboto v juliju, je odličen dan za počastitev planinske spremljevalke, ki nas vodi po pravi poti. Organizatorji dogodka, PD Krka Novo mesto in Komisija za planinske poti PZS vabijo markaciste z vseh koncev Slovenije, da stopijo skupaj in združijo prijetno s koristnim. Obnavljale se bodo planinske poti na Dolenjskem.


Vabimo markaciste PZS, da svojo udeležbo na akciji obvezno prijavijo do srede, 22. 6. 2022, na e-naslov: poti@pzs.si

Pri prijavi je potrebno obvezno sporočiti tudi PD in kontakt (elektronski naslov), da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah.


POTEK:
Zbor se bo začel ob 8. uri zjutraj. Zbirno mesto je »Letališče Prečna« pri Novem mestu.

Na zbornem mestu bodo prijavljeni prejeli okrepčilo, s seboj pa naj prinesejo osnovno opremo za markiranje in orodje za sprotno čiščenje poti (barva, čopiči, škarje, žage, ipd.).

Udeležencem (voznikom) na akciji bodo delno povrnjeni potni stroški, v kolikor bo v avtomobilu vsaj štirje markacisti in bo voznik ob prijavi navedel svoje podatke za potni nalog (registrska št., št. računa) in vse tri potnike. Sporočiti je potrebno tudi morebitne omejitve pri prehrani. Morebitne dodatne informacije boste prijavljeni prejeli naknadno.

Po koncu akcije, po 15. uri, bo potekalo srečanje in pogostitev vseh udeležencev akcije.

dan_slovenskih_markacistov_arhiv_kpp_pzs

V primeru slabega vremena, bo dogodek odpovedan, o čemer boste prijavljeni predhodno posebej obveščeni.

logo_ocistimo_nase_gore pd_krka_nm krka_logo kpp_logo_2019

10.12.2023