četrtek, 27. oktober 2022 ob 08:00

Velika delovna akcija markacistov na Dolenjskem

V soboto, 22.oktobra 2022, je bila na Mirni gori velika markacijska delovna akcija MDO Dolenjske in Bele krajine. To je bila že druga velika akcija v letu 2022 v dolenjskem MDO-ju. Akcije se je udeležilo 44 markacistov in markacistk iz vseh planinskih društev MDO Dolenjske in Bele krajine, ki imajo markacijski odsek v društvu. Organizatorji delovne akcije so bili markacisti iz PD Črnomelj.
Zbrali smo se na Vrčicah, od koder smo odšli na delovišča. Delali smo na dveh planinskih poteh in sicer s Planine po učni poti proti Planinskemu domu na Mirni gori in planinski poti od Škrilja prav tako proti Planinskemu domu na Mirni gori. Na obeh planinskih poteh so bili markacisti razdeljeni v več delovnih skupinah, ki so izdelovale stopnice, ograje in urejale odvodnjavanja meteornih voda. S samokolnicami smo na mesta, kjer je v času dežja vedno blatna pot, navozili pesek. V sedmih urah je bilo delo na obeh poteh uspešno opravljeno.

20221022_074850__002_

Po končanem delu na terenu smo se vsi markacisti zbrali v Domu na Mirni gori, kjer nas je prijazna oskrbnica Jožica »pocrkljala« s kar tremi različnimi enolončnicami z mesom. Na izbiro smo imeli joto, ješprenj in golaž, za nameček pa je oskrbnica doma spekla vsakemu markacistu še palačinko. Vreme je bilo markacistom prijazno, saj je pričelo deževati šele ob koncu delovne akcije.


Pripravil Mladen Živković, vodja OPP MDO Dolenjske in Bele krajine

 

02.03.2024