torek, 15. november 2022 ob 07:30

Izbor za nagrado Jakob | Tematska pot kot turistični proizvod

Vabimo k sodelovanju na natečaju Jakob. Tema letošnjega 12. izbora je Tematska pot, kot turistični proizvod.

Tematska pot, kot turistični proizvod

NAGRADA JAKOB 2023 - Mednarodna nagrada za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu

Outdoor panoga aktivnega, zelenega turizma predstavlja priložnost za razvoj turizma v regiji Alpe Jadran, kar morajo izkazovati tudi projekti. Na skrbno načrtovanih in urejenih poteh se morajo razkriti posebnosti naravnega ali kulturnega okolja. Praviloma naj bodo te poti lahke, poučne, večinoma dostopne v vseh letnih časih. Izpostavljajo lahko rastlinski, živalski svet, kulturno dediščino, kulinariko in druge lokalne posebnosti.

Z nadgraditvijo teh poti v smislu turističnega proizvoda, naj se odpira priložnosti za ustvarjanje zelenih, pet zvezdničinih doživetij, ki omogočajo razvoj butičnega, nemnožičnega turizma. Projekti morajo upoštevati varovanje naravnega okolja in biti zasnovani odgovorno in v sožitju z naravnim okoljem. lmeti morajo vsa potrebna formalna soglasja. lzvedba mora biti strokovna, udeležencem mora biti zagotovljena varnost. Predstavljati morajo doživetja za udeležence in vsebovati inovativne pristope.

jakob_2023

Strokovna komisija bo upoštevala vse delujoče projekte in na osnovi izpolnjevanja zgoraj navedenih elementov izbrala pet najboljših.

Med petimi bo izbrala najboljšega, ki bo prejel nagrado Jakob za leto 2023 in naziv Ambasador tematskih poti.

Več o razpisu najdete na spletni strani alpeadria.si.

Rok za prijavo in oddajo popolne dokumentacije je 20. december 2022.

PDF Prijavnica

29.11.2023