sreda, 18. junij 2014 ob 00:00

Akcija MDO PD Dolenjske in Bele krajine na območju pešpoti E7

Letošnja druga MDO PD akcija markiranja na območju Dolenjske in Bele krajine je potekala v soboto, 7. junija 2014, na kraku Evropske pešpoti E7, poimenovani po Mari Rupena.
Pot poteka iz Žužemberka preko Lisca do Dobrniča in Svetinj do Podšmavra v dolžini sedemnajstih kilometrov. Na tej poti smo obnovili vse obstoječe markacije, dodali nove, kjer je bilo potrebno, očistili pot od podrtega drevja ter zaraščeno vejevje. Popisali potrebno število smernih tablic in drogov, ter na novo speljali del poti iz Žužemberka do spomenika žrtev na Cviblju.

V lepem in toplem vremenu se je zbralo ob osmi uri na izhodišču v Dobrniču dvajset markacistov PZS iz planinskih društev Trebnje, Krka Novo mesto, Semič, Metlika, Kočevje ter Pohodniškega društva Novo mesto. Z delom smo končali ob štirinajsti uri, kjer nas je že čakalo zasluženo kosilo, čigar strošek je bil na strani Kulturno Turističnega Društva Dobrnič.
Po kratki analizi smo si obljubili ponovno snidenje v jeseni na naslednji MDO PD markacijski delovni akciji, ki bo potekala na območju Planinskega društva Črnomelj.

Alojz Šalehar

23.05.2024