četrtek, 19. junij 2014 ob 00:00

Povabilo na 2. Tončkov dan, 5. julij 2014

Komisija za planinske poti PZS organizira v soboto, 5. julija 2014, drugi Tončkov dan, ki bo letošnje leto potekal na območju Kolovrata in Matajurja.
Ta dan je posvečen spominu na dolgoletnega načelnika Komisije za planinske poti in podpredsednika PZS Toneta Tomšeta. Lansko leto smo uspešno izpeljali prvi Tončkov dan, ko smo markirali odseke Slovenske planinske poti v okolici Vršiča, kar nam je vlilo poguma, da se spet srečamo in naredimo še več dobrega.

Namen dneva je združiti prijetno s koristnim. Ta dan se bodo obnavljale planinske poti na območju Kolovrata in Matajurja, poleg tega pa je pomembno tudi druženje, ki bo sledilo delovni akciji.
Letos poleg markacistov PZS, markacistov pripravnikov in inštruktorjev iz celotne Slovenije na dan prisrčno vabimo tudi ostale strokovne kadre PZS (vodnike PZS, varuhe gorske narave, alpiniste ...).

Vse zainteresirane prosimo, da zaradi lažje organizacije dogodka svojo udeležbo na akciji obvezno prijavijo do torka, 1. julija 2014, pri strokovnem sodelavcu KPP PZS Klemnu Petku, e-naslov: klemen.petek@pzs.si ali na tel: 01 43 45 683. Pri prijavi je potrebno obvezno sporočiti datum rojstva, ta podatek je potreben za ureditev zavarovanja, ter kontakt (elektronski naslov), na katerega želijo prejeti dodatne informacije v tednu pred dogodkom.

POTEK:
Akcija se bo začela ob 7. uri zjutraj. Predvidevamo več zbirnih mest, na katera bomo razporedili prijavljene glede na potrebe in obseg dela na posameznem območju.

Na zbornem mestu bodo prijavljeni prejeli malico in barvo za markiranje, s seboj pa naj prinesejo osnovno opremo za markiranje, vključno z orodji za sprotno čiščenje poti (škarje, žage, ipd.).

Udeležencem (voznikom) na akciji bodo povrnjeni potni stroški, v kolikor bodo v avtomobilu vsaj štirje potniki. Vse podrobne informacije boste prijavljeni prejeli naknadno.
Po koncu akcije, ob 16. uri, bo potekalo srečanje in pogostitev vseh udeležencev akcije.

V primeru slabega vremena, bo dogodek odpovedan, o čemer boste prijavljeni predhodno posebej obveščeni.

Pričakujemo vas v čim večjem številu.

Lep planinski pozdrav!

Načelnik KPP PZS
Igor Mlakar


Projekt podpirata Zavarovalnica Wiener Städtische in Ekologi brez meja iz projekta Star papir za novo upanje.

Zavarovalnica_WSVIG_3D_RGB_300logo1m700

Ekologi_brez_meja-logo_1 Ekologi_brez_meja_Star_papri_za_novo_upanje


----------------------------------------------
Povezana novica
Prvi Tončkov dan in obnova Slovenske planinske poti

23.05.2024