četrtek, 2. oktober 2014 ob 00:00

S planinskimi edicijami v akciji do novih planinskih čevljev

Že malce obarvani jesenski dnevi kar kličejo k obisku gora. Pri načrtovanju in izvedbi planinskih tur bodo dobrodošla družba zemljevidi in vodniki, podaljšane večere pa si lahko skrajšate z leposlovjem iz Planinske založbe PZS.

Izbor planinskih edicij s popusti od 40 do 60 %, ki jih predstavljamo v nadaljevanju, lahko kupite oziroma naročite v pisarni Planinske založbe PZS v Ljubljani, na brezplačni številki 080 18 93 (24 ur/dan, vse dni v letu), po e-pošti narocilo@pzs.si ali v spletni trgovini PZS.

V sredini oktobra bo izšel težko pričakovani vodnik Gorazda Goriška Razširjena slovenska planinska pot. Nepogrešljivi vodnik za vse, ki želite prekrižariti Slovenijo na enega najzanimivejših načinov – peš, lahko le še do 15. oktobra 2014 naročite po prednaročniški ceni 19,90 € (redna cena 23,90 €).

 zalozba_pzs-koledar_2015_nazaj_v_planinski_raj_m1_1 Nazaj v planinski raj je prav poseben koledar z razglednicami za leto 2015. Ob avtorskih fotografijah se boste spominjali preteklih planinskih dogodivščin, načrtovali prihodnje vzpone ali občudovali čudovito kuliso slovenskega gorskega sveta. Cena koledarja je 3,90 €, pri nakupu večjih količin upoštevamo količinske popuste.

Vsi oktobrski kupci planinskih edicij iz te akcije – ne glede na višino zneska nakupa – se uvrstite v žreb za kakovostne planinske čevlje znamke Treksta, model jotunhaim GTX, v vrednosti 169,99 €, ki jih v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije podarja podjetje Taurus, d. o. o.

Poleg tega vam oktobra pri naročilu nad 10 € podarimo eno od naslednjih knjig:

 posu_eni_ro_marin___naslovka__800x600_ Posušeni rožmarin, žlahtni zbir planinskih spisov dr. Mihe Potočnika, staroste slovenskih planincev,
 moje_gore___naslovka__800x600_ Moje gore, izjemno delo Milenka Arnejška - Prleta, ki je po sedmih letih stranpoti prisluhnil klicu gora,
 podhladitev__omrzline_in_.___naslovka__800x600_ Podhladitev, omrzline in druge poškodbe zaradi mraza, eno najboljših knjig o preprečevanju, prepoznavanju in prvi pomoči pri podhladitvi, omrzlinah in drugih poškodbah zaradi mraza.

IZDELKI V AKCIJI:

 

zemljevid_ljubljana_okolica_m 

LJUBLJANA IN OKOLICA 1 : 50.000
Na severu zemljevid sega vse do Koče na Blegošu, Škofje Loke, Valburge in Lukovice, na jugu do Logaške planote in Krimskega hribovja ter Kureščka, na vzhodu do Posavskega hribovja, Janč in Radenskega polja in na zahodu do Hotavelj, Žirovskega vrha in Planinskega doma v Novem svetu. Osrednji del predstavljajo Polhograjsko in Rovtarsko hribovje, ter Ljubljana z Ljubljanskim barjem.

8,10 € ---˃ 3,24 € (- 60 %)

 zemlejvid_posavje_boc_mala

POSAVSKO HRIBOVJE: BOČ-BOHOR 1 : 50.000

Na severu zemljevid sega vse do Slovenske Bistrice, na jugu do Krškega, na vzhodu do Bizeljskega in na zahodu do Vojnika. Poleg markiranih poti, ki jih je na tem delu veliko, si lahko ogledate še druge zanimivosti in značilnosti.

8,10 € ---˃ 3,24 € (- 60 %)

 jalovec_mala

JALOVEC IN MANGART 1 : 25.000

Na severu sega zemljevid do Trbiža in Korenskega sedla, na vzhodu do Kranjske Gore, Zadnjice in Doline Triglavskih jezer, na jugu sta vidna še Javoršček in Lepena, na zahodu pa Kal - Koritnica, Možnica in Predel. V sosednji Italiji so vidna Belopeška jezera in poti na Ponce ter Mangart, na drugi strani pa poti iz Tamarja, Vršič z okolico, Trenta in seveda Jalovec in Bavški Grintavec.

8,10 € ---˃ 3,24 € (- 60 %)

 zemljevid_krn

KRN 1 : 25.000

Zemljevid sega na severu do Javorščka, Lepene in Lepe Komne, na vzhodu do Vrha nad Škrbino, planine Stador in Idrije pri Bači, na jugu do Kala nad Kanalom, Avč, Bodreža in Ukanj, na zahodu pa do Benečije v Italiji, Livka, Kobarida in Krasjega vrha. Osrednji del zemljevida pokriva območje Krna in Tolmina.

8,10 € ---˃ 4,86 € (- 40 %)

 zemljevid_stol

 STOL IN BEGUNJŠČICA 1 : 25.000

Zemljevid Stola in Begunjščice je na severu omejen z državno mejo, na vzhodu sega do Košutice in Podljubelja, na jugu do Tržiča, Begunj na Gorenjskem, Lesc in Blejskega jezera, na zahodu pa do Spodnjih Gorij, Vintgarja, Jesenic in Javorniškega Rovta.

7,00 € ---˃ 2,80 € (- 60 %)

 zemljevid_storzic

STORŽIČ – KOŠUTA 1 : 25.000

Na severu zemljevid seže onkraj državne meje, na vzhodu do Sel - Šajde, Kališnikovega poldneva, Spodnjega Jezerskega, Sv. Jakoba in Velesovega, na jugu do Predoselj in Naklega, na zahodu do Podnarta, Dobrče in Begunjščice. Osrednji del pokriva Kriško goro, Storžič in Košuto.

8,10 € ---˃ 4,86 € (- 40 %)

 vodnik_karavanke

Vodnik KARAVANKE (Klemen Janša)

Opisani so vzponi in prečenja na skrajnem zahodu gorovja v Italiji, kar je pionirsko delo v slovenski vodniški literaturi. Ob številnih podatkih o izhodiščih, planinskih kočah, prehodih in vzponih na vrhove Karavank, od skrajnega zahoda pri Trbižu do masiva Uršlje gore na vzhodu, je avtor natresel še obilo geografskih, zgodovinskih, geoloških, etimoloških, botaničnih in zooloških podatkov. To kaže, da se je dela lotil široko razgledan, odličen gornik.

27,90 € ---˃ 13,95 € (- 50 %)

 vodnik_po_gorah_sv_slovenije___naslovka__800x600_

Vodnik PO GORAH SEVEROVZHODNE SLOVENIJE (Milan Cilenšek in Viktorija Dabič s sodelavci)

Vodnik opisuje pot od vzhoda proti zahodu – enako kot teče tudi Slovenska planinska pot: začenjamo v Prekmurju, nadaljujemo v Slovenskih goricah in Halozah, preidemo na Konjiško in Velenjsko hribovje, gremo po Pohorju in Kozjaku in končamo na Strojni na Koroškem. Poti so v vodniku opisane od izhodišč do planinskih postojank ali vrhov. Čas hoje je načeloma natisnjen na koncu opisa poti ali posamezne etape.

21,70 € ---˃ 8,68 € (- 60 %)

 vodnik_posavsko_hribovje___naslovka__800x600_

Vodnik POSAVSKO HRIBOVJE (Marjan Pergar)

Na tem delu Slovenije je veliko zanimivih in lepih vrhov, veliko poti, planinskih postojank, naravnih, zgodovinskih in kulturnih posebnosti. Zaradi zaokroženosti in celovitosti vseh pristopov na hribovje levo in desno od Save je v vodniku dodan še del savinjske ravni, del zgornje- in srednjesotelskega gričevja in del krškega, senovskega in bizeljskega gričevja. Dodano je še področje vzhodno od Kamnika in Domžal do Vranskega, med Tuhinjsko dolino in Črnim grabnom.

21,70 € ---˃ 8,68 € (- 60 %)

 planinsko_izletniski_vodnik_jezersko_naslovka_mala

Planinsko-izletniški vodnik JEZERSKO (Irena Mušič)

"Doživite nepozabno gorsko pokrajino! Jezersko," vas vabijo domačini. Vodnik opisuje dolinske sprehode pri zaselku Podlog na Spodnjem Jezerskem, ogledali si bomo ledeniški dolini Makekove Kočne in Ravenske Kočne. Nato bomo stopili na nižje vrhove Karavank: Stegovnik, Virnikov Grintovec, Pristovški Storžič, Veliki vrh, Vratca in Goli vrh. Sledi visokogorje s Kočno, Grintovcem, Dolgim hrbtom, Skuto, Koroško in Kranjsko Rinko ter Ledinskim vrhom in Veliko Babo.

17,95 € ---˃ 10,77 € (- 40 %)

 planinsko_izletniski_vodnik_bohinj_naslovnica_mala

Planinsko-izletniški vodnik BOHINJ (Andraž Poljanec)

V knjižici so opisani izleti in planinske ture na območju Bohinja. Kot izhodišča so na začetku vsakega opisa navedeni kraji, do katerih se lahko pripelješ z avtomobilom; izjeme so Rjava skala, kamor te pripelje gondola smučišča Vogel, ter vzpona na Veliko Špičje in Vrh nad Škrbino, ki sta opisana kot samostojni turi z izhodiščem pri Koči pri Triglavskih jezerih oz. Domu na Komni. Paleta izbranih izletov in tur je pisana, zato si bo lahko vsakdo izbral sebi primeren cilj.

11,00 € ---˃ 6,60 € (- 40 %)

 planinsko_izletniski_vodnik_kamniska_bistrica_mala

Planinsko-izletniški vodnik KAMNIŠKA BISTRICA (Bojan Pollak)

V vodniku je predstavljenih 19 opisov poti različnih zahtevnosti: dostop v osrčje kamniških planin (Koželjeva pot, po Kamniški Bistrici, slap Orglice, Sv. Primož), obiski "zelenega predgorja" (Krvavec, Velika planina, Kamniško in Kokrsko sedlo, Korošica, Greben, Konj, Vodotočno jezero) in vzponi na sive očake (Grintovec, Skuta, Brana, Planjava in Ojstrica). Večina opisanih tur poteka po označenih poteh, nekaj pa tudi po neoznačenih poteh in brezpotjih.

17,95 € ---˃ 10,77 € (- 40 %)

 planinsko_izletnski_vodnik_preddvor_naslovka_mala

Planinsko-izletniški vodnik PREDDVOR (Tomaž Polajnar in Marjan Raztresen)

V tem vodničku so opisane nekatere najbolj znane od preštevilnih planinskih poti, ki vodijo na vrhove in planinske točke na obeh straneh reke Kokre in ki jih je mogoče videti ali vsaj slutiti iz Preddvora in njegove neposredne okolice. Cilji teh planinskih poti so v treh gorskih skupinah, ki se dvigajo nad krajem, v gorovjih Storžiča, Grintovcev in Krvavca. Med njimi so taki, ki vzamejo le uro ali dve časa, pa tudi čisto prave celodnevne planinske ture na dvatisočake.

17,95 € ---˃ 10,77 € (- 40 %)

 planinsko_izletnski_vodnik_trzic_naslovka_mala

Planinsko-izletniški vodnik TRŽIČ (Vladimir Habjan in Irena Mušič)

Knjižica je namenjena obiskovalcem Tržiča. Naravnana je predvsem gorniško, vendar je opisanih tudi nekaj sprehajalnih in izletniških ciljev, primernih za vsakogar. Tako bo lahko svoj cilj našel prav vsakdo – to pa je tudi namen knjižice in želja avtorjev. Vse poti v knjižici so razdeljene na dolinske sprehode/izlete, sredogorske izlete in visokogorske ture.

7,09 € ---˃ 4,25 € (- 40 %)

 iveri_z_grintovcev

IVERÍ Z GRINTOVCEV (Vlasto Kopač)

Avtor je bil inženir arhitekt, ugledni javni in kulturni delavec, alpinist in gorski reševalec ter častni predsednik Planinske zveze Slovenije. V knjigi nam s svojo radoživostjo pripoveduje o nekdanjih časih in ljudeh v naših gorah na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Vsebina je zaokrožena v na videz preproste zgodbe o ljudeh in dogodkih. Zavemo se, da gre za nekaj starodavnega in dragocenega, kar je avtorjeva beseda otela pozabi. Knjigo prepletajo številne perorisbe, različne ilustracije, inicialke, vinjete, risbe, fotografije in barvne priloge.

18,36 € ---˃ 7,34 € (- 60 %)

Vabljeni k nakupu in z malo sreče boste v november zakorakali z novimi planinskimi čevlji.

Varen planinski korak in na snidenje v gorah!

Planinska založba PZS

23.05.2024