četrtek, 27. november 2014 ob 00:00

Premiera dokumentarnega filma Drugo življenje macesna na TV Slovenija

Dokumentarni film o kamniških markacistih z naslovom Drugo življenje macesna bo na 1. programu TV Slovenija na ogled v nedeljo, 30. novembra, in v soboto, 6. decembra.
Dokumentarni film o kamniških markacistih z naslovom Drugo življenje macesna je delo režiserja Boštjana Mašere, scenaristke in organizatorke Mojce Volkar Trobevšek, direktorja fotografije Janeza Kališnika, avtorja glasbe Simona Skalarja in drugih sodelavcev, v produkciji Perfo Production, d. o. o., za TV Slovenija.

Ko ponosni gorski macesen odsluži svojo vlogo pokončnega drevesa, se zanj začne novo življenje, ki mu ga vdihnejo spretne roke markacistov. Zdravko Bodlaj, Rajko Balantič - Bibita, Bojan Dolmovič in ostali markacisti Planinskega društva Kamnik so možje, ki prostovoljno in z velikim veseljem skrbijo za planinske poti v slovenskih gorah. Da bi planinci lažje in bolj varno obiskovali gore, so pripravljeni na težka dela snovalcev in vzdrževalcev gorskih poti. Vedri, hudomušni in požrtvovalni akterji si med spretnim izdelovanjem macesnovih stopnic dovolijo tudi poglobljen razmislek o smislu in sobivanju z naravo.

Film si lahko na 1. programu TV Slovenija ogledate:
- v nedeljo, 30. 11. 2014, ob 22.15,
- v soboto, 6. 12. 2014, ob 15.50 (ponovitev).
23.05.2024