ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 4. junij 2015 ob 00:00, ogledov: 2409

Zbiranje prijav za Knafelčeva priznanja in diplome

Objavil(a): Katarina Kotnik
Rok za oddajo vlog za Knafelčeva priznanja in diplome je 15.6.2015.
KPP podeljuje priznanje in diplomo Alojza Knafelca za pomembne dosežke in delo na področju planinskih poti posameznikom in markacijskim odsekom v PD za:
  • dolgoletno in požrtvovalno delo na planinskih poteh,
  • življenjsko delo na področju planinskih poti,
  • izjemne dosežke pri markiranju in vzdrževanju planinskih poti,
  • vzgojo novih kadrov na področju planinskih poti,
  • publicistično dejavnost v zvezi s planinskimi potmi,
  • izjemen prispevek za vzdrževanje planinskih poti,
  • vzdrževanje in publiciranje obhodnic.
Do priznanja Alojza Knafelca je upravičen markacist, ki je opravil tečaj za markacista in vsaj pet let aktivno dela na planinskih poteh. Do tega priznanja je upravičen tudi odsek za planinske poti v PD, ki več let zapored vzorno vzdržuje planinske poti, označbe (markacije, smerne table) na teh poteh in skrbno vodi kataster poti na svojem območju.

Diploma Alojza Knafeljca je najvišje priznanje markacistov in se praviloma podeljuje markacistu za njegovo življenjsko delo na področju planinskih poti. Do diplome Alojza Knafeljca je upravičen markacist, ki je uspešno opravil tečaj za markacista in vsaj 20 let dela na področju planinskih poti ter dosega starost 50 let. Pogoj za pridobitev tega priznanja je, da je že dobitnik Priznanja Alojza Knafelca.

Predlagatelji za podelitev obeh priznanj so lahko posamezniki, člani PZS, MDO PD ali KPP. V primeru da je predlagatelj posameznik ali član PZS, mora mnenje o tem podati Odbor za planinske poti pri Meddruštvenem odboru.

Priznanje se odlikovancu podeli ob pomembnih dogodkih v PD. Diplomo Alojza Knafelca pa se odlikovancu podeli na Zboru markacistov.

Po sklepu KPP se predloge zbira dva krat letno. V posameznem letu se podeli največ deset priznanj in diplom Alojza Knafeljca. Rok za oddajo vlog za priznanje Alojza Knafelca in diplome Alojza Knafelca je 15.6.2015.

DOC Obrazec za Knafelčevo priznanje ali diplomo
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije