ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Ureditev planinske poti na odseku Jezerce-Studorski preval za dobro narave
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 19. junij 2015 ob 00:00, ogledov: 5062

Povabilo na Dan slovenskih markacistov, 4. julij 2015

Objavil(a): Katarina Kotnik
PD Šoštanj in Komisija za planinske poti PZS v soboto, 4. julija 2015, organizirata Dan slovenskih markacistov, ki bo potekal na področju Smrekovškega pogorja.
Na zboru markacistov jeseni 2014 so se markacisti odločili, da se tradicionalni Tončkov dan preimenuje v Dan slovenskih markacistov. Pobudnik za ta dogodek je bil pokojni dolgoletni načelnika Komisije za planinske poti in podpredsednik PZS, Tone Tomše. Lansko leto smo uspešno izpeljali drugi Tončkov dan, ko smo markirali poti na območju Kolovrata in Matajurja. Letos tradicijo, ki markaciste cele Slovenije združuje pri delu na planinskih poteh nekega območja pod imenom Dan slovenskih markacistov nadaljujemo na območju Smrekovškega pogorja.

Glavni organizator dogodka, PD Šoštanj in Komisija za planinske poti PZS želita na ta dan združiti prijetno s koristnim. Obnavljale se bodo planinske poti na Smrekovškem pogorju v občini Šoštanj. Dan slovenskih markacistov pa bomo zaključili s prijetnim druženjem. Zato vabimo vse markaciste PZS, markaciste pripravnike in inštruktorje markacist iz cele Slovenije, da se nam pridružijo 4. julija 2015.

Vse zainteresirane prosimo, da zaradi lažje organizacije dogodka svojo udeležbo na akciji obvezno prijavijo do torka, 1. julija 2015, pri strokovni sodelavki KPP PZS Katarini Kotnik, na e-naslov: katarina.kotnik@pzs.si. Pri prijavi je potrebno obvezno sporočiti datum rojstva, ta podatek je potreben za ureditev zavarovanja, ter kontakt (elektronski naslov), na katerega želite prejeti dodatne informacije v tednu pred dogodkom.

POTEK:
Akcija se bo začela ob 8. uri zjutraj. Zbirno mesto bo pri gostišču Grebenšek, Bele Vode 2, Šoštanj.
Na zbornem mestu bodo prijavljeni prejeli okrepčilo, s seboj pa naj prinesejo osnovno opremo za markiranje in orodji za sprotno čiščenje poti (škarje, žage, ipd.).

Udeležencem (voznikom) na akciji bodo povrnjeni potni stroški, v kolikor bodo v avtomobilu vsaj štirje potniki. Vse podrobne informacije boste prijavljeni prejeli naknadno. 
Po koncu akcije, ob 15. uri, bo potekalo srečanje in pogostitev vseh udeležencev akcije v Domu na Smrekovcu. 

V primeru slabega vremena, bo dogodek odpovedan, o čemer boste prijavljeni predhodno posebej obveščeni. 

Pričakujemo vas v čim večjem številu.

Lep planinski pozdrav!

Načelnik KPP PZS
Igor Mlakar 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije