ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Zbor pri koči in prihod Mladinskega odseka PD Radovljica
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 15. julij 2015 ob 14:00, ogledov: 6705

Zakaj zemljevid PZS?

Objavil(a): Manca Ogrin
Ste vedeli, da z nakupom zemljevidov Planinske založbe PZS prispevate k zbiranju sredstev za obnovo in vzdrževanje planinskih poti? Da stalno preverjamo podatke na terenu in jih redno posodabljamo? Da lahko izbirate med klasičnimi papirnatimi in novimi plastificiranimi zemljevidi? In še več je dobrih razlogov, da vas na potepih po hribih in gorah spremljajo naši zemljevidi.
PZS_plakat_zemljevidi

Kje smo in kam gremo ...
... s planinskimi zemljevidi PZS

Planinska zveza Slovenije se je že pred desetletji lotila izdajati planinske zemljevide slovenskih gora, to tradicijo pa nadaljuje tudi danes. Pred kratkim smo si jasno zapisali vizijo, ki je bila sicer kot nenapisana prisotna tudi prej: "Zemljevidi PZS morajo biti najbolj uporabni in priljubljeni zemljevidi slovenskega gorskega sveta sveta zaradi svoje točnosti, grafične podobe in aktualnosti. Hkrati morajo biti temeljna referenca za poimenovanje vsega v slovenskem gorskem svetu."

Celoten članek Andreja Stritarja, urednika za kartografijo Odbora za založništvo in informiranje PZS, lahko preberete v dvojni poletni številki Planinskega vestnika, dosegljiv je tudi na tej povezavi.

Nabor planinskih zemljevidov PZS si lahko ogledate na tej povezavi. Poleg zemljevidov, ki pokrivajo Slovenijo, najdete v spletni trgovini PZS tudi zemljevide Hrvaške ter tudi Avstrije, Italije, Švice in Francije.

-------------------------
Povezane novice:
PDF Kje smo in kam gremo ... s planinskimi zemljevidi PZS (PV 7-8/2015)
Težko pričakovane poletne novosti Planinske založbe PZS
Grintovci ter papirnati različici Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp ponovno v prodaji
Novo v Planinski trgovini: plastificirani zemljevidi slovenskih Alp, alpsko cvetje in športnoplezalni vodnik
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije