ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Delovno predsedstvo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 17. avgust 2015 ob 12:30, ogledov: 5466

Klemen Triler ime tedna na Valu 202

Objavil(a): Manca Ogrin
Gorski tekač Klemen Triler, ki je postavil hitrostni rekord teka po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana, je 17. avgusta postal ime tedna na Valu 202.
Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je bil v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg kapetana slovenske odbojkarske reprezentance Tineta Urnauta in enega od organizatorjev festivala Urbano dejanje Marka Ščeka tudi gorski tekač Klemen Triler, ki je postavil hitrostni rekord teka po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana. Pot je pretekel v sedmih dneh, 11 urah in 25 minutah ter tako za dobre tri ure izboljšal dve leti star rekord, poleg tega pa med svojim podvigom združil skoraj celotno slovensko gorskotekaško druščino.

Pretečenih 599 km, vzpona 49 km, 75 kontrolnih točk: “Izkušnja je neverjetna. Če zdaj analiziram, ne morem verjeti, da človeško telo to zmore.”

Klemen Triler pa je na neki točki skoraj odnehal:“Poškodoval sem se tretji dan in nisem se mogel sprijazniti, da imam poškodbo. Rekel se si, da ne bom trpel še štiri, pet dni do cilja. Naredil sem scenarij, kako bom te stvari opravičil, žena pa me je prepričala, naj počakam jutranja spremljevalca. Čudežno so se bolečine do jutra umirile in nadaljeval sem pot.”

Celoten pogovor s Klemenom na Valu 202 lahko poslušate na tej povezavi.

Klemen Triler s prijateljsko podporo rekordno po Slovenski planinski poti - pogovor s Klemenom v dneh po postavitvi rekorda SPP.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije