ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Pastirčkova in Strma pot na Lisco ponovno odprti
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 31. avgust 2015 ob 13:05, ogledov: 9091

Pot na Ledine skozi Žrelo znova odprta

Planinsko društvo Kranj | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Zelo zahtevna planinska pot skozi Žrelo, ki povezuje Češko in Kranjsko kočo in je bila zaprta zaradi skalnih podorov, je po akciji tehnične ekipe Komisije za planinske poti PZS in markacistov PD Kranj prejšnji konec tedna znova odprta. Kranjski markacisti so prav tako popravili jeklenico na izpostavljenem delu pod vrhom Koroške Rinke.
Zelo zahtevna planinska pot skozi Žrelo, ki povezuje Češko kočo na Spodnjih Ravneh in Kranjsko kočo na Ledinah, je bila zaprta zaradi aktivnih podorov kamenja na in ob poti, zato so planinci v tem času za povezavo od ene do druge koče uporabljali Slovensko ali lovsko pot.

Od 26. do 29. avgusta 2015 so moči združili markacisti PD Kranj in tehnična ekipa Komisije za planinske koti PZS ter pot obnovili, tako da je pot skozi Žrelo po več letih znova varneje prehodna. Kot so sporočili iz PD Kranj, je pot vzorno urejena, trasa je malce spremenjena in zato nekoliko zahtevnejša, a dobro opremljena z varovali.

pot_skozi_zrelo_sanacija_poti_foto_tine_marence
Sanacija poti skozi Žrelo med Češko kočo na Spodnjih Ravneh in Kranjsko kočo na Ledinah (foto Tine Marenče)

Kranjski markacisti so v preteklih dneh popravili tudi strgano jeklenico pod Koroško Rinko, a poudarjajo, da je pot na razgledni dvatisočak še vedno zelo zahtevna in še na nekaj odsekih potrebna obnove.

Manca Čujež

-------------------------
Povezani novici:
Planinska pot čez Vrbanove špice varnejša za uporabo
Pot med Bukovnikom in kočo v Grohotu pod Raduho sanirana in odprta
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije