ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Delovno srečanje markacistov MDO PD Pomurja
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 14. september 2015 ob 22:40, ogledov: 11996

Akcijski komplet planinskih zemljevidov TNP, Karavank in Storžiča

Objavil(a): Manca Ogrin
Komplet treh planinskih zemljevidov (plastificiranih Triglavskega narodnega parka in osrednjega dela Karavank ter papirnatega Storžiča - Košute) je v Planinski trgovini PZS skupaj s flomastrom piši-briši od 8. septembra 2015 do konca leta na voljo po polovični ceni 13,90 evra.
Planinska zveza Slovenije je pripravila poseben komplet treh planinskih zemljevidov in flomastra piši-briši, ki je do 31. decembra 2015 na voljo po akcijski ceni 13,90 EUR. Redna cena kompleta je 27,80 EUR.

Plastificirani zemljevid Triglavski narodni park 1 : 50 000 (2015) obsega območje od Višarij in Kranjske Gore na severu do Zatolmina in Sorice na jugu. Na zahodni strani je območje zemljevida omejeno s Kobaridom in Bovcem, na zahodu pa se končuje z Bledom in Ratitovcem.

Plastificirani zemljevid Karavanke - osrednji del 1 : 50 000 (2015)
obsega območje na severu Podrožce do Borovelj ter do Dražgoš in Kranja na jugu. Na zahodni strani je zemljevid omejen z Jelovico, na zahodu pa z Jezerskim in Krvavcem.

Papirnati zemljevid Storžič - Košuta 1 : 25 000 (2009)
na severu kaže onkraj državne meje, na vzhodu do Sel - Šajde, Kališnikovega poldneva, Spodnjega Jezerskega, Sv. Jakoba in Velesovega. Na jugu do Predoselj in Naklega, na zahodu do Podnarta, Dobrče in Begunjščice. Osrednji del pokriva Kriško goro, Storžič in Košuto.

S flomastrom piši-briši lahko pišemo po plastificiranih zemljevidih in napisano tudi zbrišemo, tako da črnilo ne ostane na zemljevidu.

Komplet, ki je s polovično ceno še dodatno povabilo k prijetnim jesenskim doživetjem v gorah brez nepotrebnih stranpoti, najdete v Planinski trgovini PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani ali ga naročite v spletni trgovini PZS. Naročilo lahko oddate tudi prek elektronske pošte na trgovina@pzs.si, na telefonski številki +386(0)1 434 56 80 pa tudi prek brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).


paket_planinskih_zemljevidov_foto_manca_cujez


Zakaj zemljevid PZS? Ste vedeli, da z nakupom zemljevidov Planinske založbe PZS prispevate k zbiranju sredstev za obnovo in vzdrževanje planinskih poti? Da stalno preverjamo podatke na terenu in jih redno posodabljamo? Da lahko izbirate med klasičnimi papirnatimi in novimi plastificiranimi zemljevidi? In še več je dobrih razlogov, da vas na potepih po hribih in gorah spremljajo naši zemljevidi.

Srečno na planinskih poteh!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije