petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Licenčno izpopolnjevanje za markaciste PZS na Mrzlici
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 13. oktober 2015 ob 14:30, ogledov: 11702

Nov akcijski komplet planinskih zemljevidov Kamniško-Savinjske Alpe, Karavanke in Krn

Objavil(a): Matej Ogorevc
Komplet treh planinskih zemljevidov (plastificiranih Kamniško-Savinjskih Alp, osrednjega dela Karavank ter papirnatega Krna) je v Planinski trgovini PZS skupaj s flomastrom piši-briši od 13. oktobra 2015 do konca leta na voljo po polovični ceni 13,90 evra.

Komplet planinskih zemljevidov je sestavljen iz plastificiranih zemljevidov Kamniško-Savinjske Alpe, Karavanke-osrednji del, papirnatega zemljevida Krn, dodan pa jim je tudi flomaster piši-briši. Komplet planinskih zemljevidov je do do 31. decembra 2015 na voljo po akcijski ceni 13,90 EUR. Redna cena kompleta je 27,80 EUR.

komplet_planinskih_zemljevidov_krn 

Plastificirani zemljevid Kamniško-Savinjske Alpe 1 : 50 000 (2015) obsega celotno območje Kamniško-Savinjskih Alp. Planinske poti na karti so prikazane na osnovi zadnjega stanja iz katastra planinskih poti Planinske zveze Slovenije.

Plastificirani zemljevid Karavanke - osrednji del 1 : 50 000 (2015) obsega območje na severu Podrožce do Borovelj ter do Dražgoš in Kranja na jugu. Na zahodni strani je zemljevid omejen z Jelovico, na zahodu pa z Jezerskim in Krvavcem.

Papirnati zemljevid Krn (2009) na severu do Javorščka, Lepene in Lepe Komne, na vzhodu do Vrha nad Škrbino, Planine Stador in Idrije pri Bači. Na jugu seže karta do Kala nad Kanalom, Avč, Bodreža in Ukanj, na zahodu pa do Benečije v Italiji, Livka, Kobarida in Krasjega vrha. Osrednji del karte pokriva področje Krna in Tolmina.

S flomastrom piši-briši lahko pišemo po plastificiranih zemljevidih in napisano tudi zbrišemo, tako da črnilo ne ostane na zemljevidu.

Zakaj zemljevid PZS? Ste vedeli, da z nakupom zemljevidov Planinske založbe PZS prispevate k zbiranju sredstev za obnovo in vzdrževanje planinskih poti? Da stalno preverjamo podatke na terenu in jih redno posodabljamo? Da lahko izbirate med klasičnimi papirnatimi in novimi plastificiranimi zemljevidi? In še več je dobrih razlogov, da vas na potepih po hribih in gorah spremljajo naši zemljevidi.
 
PZS_Koledar_2016_Naslovnica_TISKPlaninski koledar - za lažje odštevanje dni do konca tedna
Če že v ponedeljek načrtujete nove gorske podvige ali pa če le radi občudujete fantastične fotografije z gorsko tematiko, je nov planinski koledar, ki ga v Planinski trgovini dobite že za pol peti evro, pravi za vas. Koledar kar kliče po novih doživetjih v objemu gora in obujanju planinskih spominov. Slikovite avtorske fotografije, ki so bile izbrane na razpisu PZS, pa vas bodo popeljale po slovenskem gorskem svetu v različnih letnih časih in delih dneva, tako da bo pristen okus planinstva v podobah svež vse leto.

Je skoraj obvezen stenski dodatek za vse, ki že v ponedeljek odštevate dneve in ure do konca tedna, podaljšanega vikenda ali zgolj praznika, da jih izkoristite za skok v gore.

Planinski koledar in komplet Krn najdete v Planinski trgovini PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani ali ga naročite v spletni trgovini PZS. Naročilo lahko oddate tudi prek elektronske pošte na trgovina@pzs.si, na telefonski številki +386(0)1 434 56 84 pa tudi prek brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije