petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Dodatno zavarovana pot s Kredarice na Mali Triglav
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 26. januar 2016 ob 14:00, ogledov: 10716

Sejem Natour Alpe-Adria vas vabi tudi s planinskimi vsebinami

Objavil(a): Matej Ogorevc
Sejem Natour Alpe-Adria je naslednik dosedanjega sejma alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Vsebina tako ostaja in se tudi nadgrajuje, zamenjal se je le celofan. Sejem lahko obiščete med 27. in 30. januarjem 2016 na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Obiščite stojnico PZS, kjer se bodo predstavljale tudi različne planinske koče, gorski reševalci, gorski vodniki ter planinski muze. Člani PZS boste za vstop na sejemski živžav odšteli dva evra manj – torej 5 €.

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani bo konec januarja v znamenju turizma in kulinarike, saj gosti kar dve sejemski prireditvi: Natour Alpe-Adria in 10. Mednarodni strokovni sejem okusov. Sejem Natour Alpe-Adria je osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje turistično ponudbo regije pa tudi bolj oddaljenih destinacij. Letos se osredotoča na aktivni turizem; pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi.

Člani PZS imajo poseben popust pri nakupu vstopnic. Cena vstopnice za odrasle obiskovalce je 7 €, za člane PZS pa le 5 €. Za izkazovanje članstva prinesite s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

Na sejmu se že tradicionalno predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije. Na našem razstavnem prostoru vam bomo skupaj s partnerji (Gorsko reševalno zvezo Slovenije, Združenjem gorskih vodnikov SlovenijeSlovenskim planinskim muzejem in Geodetsko družbo) ponudili številne uporabne informacije o pohodništvu, turnem kolesarstvu in turnem smučanju, gostoljubno se vam bo predstavilo tudi več planinskih koč, podrobneje boste lahko spoznali Slovensko planinsko pot, najstarejšo vezno planinsko pot v Sloveniji in na svetu.

Akcija planinskih zemljevidov 1 + 1

Planinska trgovina je pripravila tudi nekaj sejemskih ugodnosti. Vse edicije Planinske založbe, ki niso že sedaj znižane, bodo na voljo po znižani ceni (-20 %). 

V akciji planinskih zemljevidov 1 + 1 gratis, vam ob nakupu zemljevida Triglavski narodni park 1 : 50.000 (papirnati ali plastificirani), Kamniško-Savinjske alpe 1: 50.000 (papirnati ali plastificirani) ali Karavanke – osrednji del 1 : 50.000 (papirnati ali plastificirani), boste prejeli še dodaten, brezplačen zemljevid po lastni izbiri iz pestrega nabora zemljevidov (Posavsko hribovje – Boč – Bohor 1 : 50 000Jalovec in Mangart 1 : 25 000Krn 1 : 25 000, Storžič - Košuta 1 : 25 000, Ljubljana in okolica 1 : 50.000).

Na voljo bosta tudi paketa planinskih zemljevidov paket Krn in paket Storžič. 

Planinski koledar 2016 bo prav tako na voljo z 20 % popustom, kupci karte Bohinj 1 : 25.000 ter novi naročniki Planinskega vestnika pa ga boste prejeli brezplačno.

natour_banner

Pestro dodatno planinsko dogajanje

Tudi obsejemsko dogajanje bo obarvano planinsko. V četrtek, 28. januarja 2016, bo ob 17. uri na sporedu Alpinistično-plezalni večer, na katerem bomo razglasili in podelili priznanja najuspešnejšim slovenskim alpinistom, športnim plezalcem, lednim plezalcem in turnim smučarjem leta 2015.

V soboto, 30. januarja, pa bo dogajanje obarvano gospodarsko. Ob 9. uri bo potekala 5. konferenca o planinskem gospodarstvu,  ob 13.30 pa ji bo sledil še Zbor gospodarjev.

Ne gre pa zamuditi niti predavanja Vikija Grošlja. V sredo, 27. januarja bo ob 15.30 spregovoril o svoji poti od turnca do Himalaje in nazaj. 

Planinsko zanimiva pa bosta tudi okrogli mizi:

 

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije