nedelja, 3. marec 2024
POIŠČI

Nad novo vlako.
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 3. februar 2016 ob 00:00, ogledov: 2413

Koroški markacisti na svojem letošnjem pohodu

Objavil(a): Matej Ogorevc
V okviru Meddruštvenega odbora PZS deluje odbor za planinska pota, ki povezuje vse markaciste dvanajstih planinskih društev na Koroškem. Tako je na tem območju registriranih in usposobljenih 66 markacistov, ki urejajo planinske poti na pogorjih Koroške.
V lanskem letu so ti prostovoljci, ki za svoje delo ne prejemajo nikakršnega plačila, opravili kar 2511 prostovoljnih delovnih ur. Odbor za planinske poti vodi Šipek Bojan iz PD Črna na Koroškem.
 
Poleg svojega dela pa markacisti tudi ne pozabijo na medsebojna srečanja in druženja. Tako vsako leto koncem meseca januarja pripravijo skupni pohod po manj znanih in nemarkiranih planinskih poteh. Letos je prevzelo organizacijo tega pohoda PD Dravograd. Tako se je preko 60 udeležencev odpravilo na krajšo pot od kmetije Klančnik iz Podklanca v smeri Šteharskega vrha in se nato vrnila mimo cerkve Sv. križa nad Dravogradom do Klančnikove kmetije, kjer so imeli zaključek letošnjega pohoda.
 
Čeprav je na dan pohoda v dolini kraljevala gosta megla, pa se je kaj kmalu na višjih predelih že pokazalo sonce, tako da je pohod potekal v prijetnem razpoloženju pohodnikov. Vsekakor prisrčna hvala letošnjim organizatorjem iz PD Dravograd za lepo organizirano srečanje markacistov. 
 
Mirko Tovšak

mdo_koroske_srecanje_markacistov_2016_foto_mirko_tovsak_m1 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije