četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Licenčno izpopolnjevanje za markaciste PZS na Mrzlici
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 27. april 2016 ob 13:00, ogledov: 4468

Prvo letošnje izpopolnjevanje markacistov na Starem vrhu

Objavil(a): Matej Ogorevc
Prvo letošnje licenčno izpopolnjevanje markacistov se je odvilo v soboto, 16. aprila na Starem vrhu nad Škofjo Loko. Udeležilo se ga je 21 markacistov in markacistk.
12 planinskih društev je na tokratnem licenčnem izpopolnjevanju za markaciste zastopalo kar 20 slušateljev ter ena slušateljica. Po obnovitvi snovi iz prve pomoči, vrvne tehnike ter varstva pri delu so se preobrazili v pridne delavce na planinskih poteh. Skupaj s tremii inštruktorji (Gabrijel Podobnik kot vodja izpopolnjevanja, Albin Žnidarčič ter Zdravko Bodlaj) so se v praktičnem delu izpopolnjevanja namreč lotili Loške planinske poti proti Podvrhu ter poti čez Stari vrh proti Blegošu. Pri teoretični izvedbi prve pomoči je sicer sodelovala še Tina Oblak.

Udeleženci so na skupni analizi tik pred postrežbo kosila izrazili zadovoljstvo s programom - tako z izvedbo kot tudi s predavatelji. Po okusnem okrepčilu pa je sledilo le še slovo.

----------------------------------

kpp_logo_2

V letošnjem letu so na sporedu predvidena še tri licenčna izpopolnjevnaja. In sicer 4. junija (okolica Ptuja), 20. avgusta (Gora Oljka) ter 8. oktobra (okolica Polhovega Gradca). Če vam licenca markacista poteče letos ne odlašajte s prijavami - razpis in prijavne obrazce najdete na spletni strani www.kpp.pzs.si.

Nekaj prostih mest je tudi še na tečaju za markaciste, ki bo potekal 3. in 4 ter 17. in 18. septembra na Gorjancih. Če se želite priključiti vojski marljivih markacistov, kar čim prej oddajte prijavnico, ki jo najdete na spletni strani www.kpp.pzs.si.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije