petek, 21. junij 2024
POIŠČI

Zbor markacistov 2017
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 5. julij 2016 ob 09:30, ogledov: 11907

-20 % za prvo silo in za čisto spanje

Objavil(a): Matej Ogorevc
Z željo, da prvega nikoli ne bo treba potegniti iz nahrbtnika, drugo pa čim večkrat, vam predstavljamo osebni komplet prve pomoči in planinsko spalno rjuho.
Priročen in lahek osebni komplet prve pomoči priporočamo prav vsakemu obiskovalcu gora, nesreča namreč nikoli ne počiva.

V torbici boste za nujne primere našli naslednji sanitetni material:
  • prvi sterilni povoj TIP I (1 kos)
  • zloženec - kompresa iz gaze 5 x 5 cm, sterilna (4 kos)
  • vpojna gaza 0,4 m2, sterilna (2 kos)
  • povoj Vivaplast 8 cm x 4 m (1 kos)
  • obliži Vivalast Universal (10 kos)
  • obliži Vivaplast Cool care - obliži (5 kos)
  • Micropore lepilni trak, 2,5 cm x 9,1 m (1 kos)
  • trikotna ruta 100 x 100 x 140 cm (1 kos)
  • varnostna sponka (3 kos)
  • razkužilni robček (2 kos)

V času trajanja ugodnosti (do konca julija) je osebni komplet prve pomoči vaš za znižanih 10,00 € (redna cena 12,50 €).

pravi_planinski_paket_2015
 
Planinske koče so že samo zaradi svoje lege v planinskem okolju vir določenih negativnih vplivov na gorsko okolje. Zato vam ponujamo izdelek, s katerim lahko bistveno pripomorete k zmanjšanju obremenitve okolja in sicer s Planinsko spalno rjuho. Pranje posteljnine oz. njen transport v dolino namreč zahteva relativno velike količine vode in posledičnih odplak, ki nastanejo pri pranju perila in ki jih v občutljivem gorskem okolju težko shranimo in transportiramo v dolino. Tudi sam transport umazane posteljnine v dolino je za koče velik strošek, predvsem pa zaseda del tovornih kapacitet, ki bi jih lahko uporabili za transport hrane, pijače in ostalega materiala. Tako lahko trdimo, da ima gorska posteljnina relativno velik ogljični odtis.
 
Zato vas pozivamo, da z uporabo lastne posteljnine ali spalne rjuhe prispevate k ohranjanju neokrnjene gorske narave. Sledi še podatek, da vas v večini koč pri uporabi spalne rjuhe ali lastne posteljnine nagradijo z določenim popustom, oz. vam v nasprotnem primeru zaračunajo uporabo rjuh.
 
Tudi ceno Planinske spalne rjuhe smo znižali! In sicer iz rednih 19,50 €, na znižanih 15,60 €.

Vse omenjeno in še več (planinski zemljevidi, planinski dnevniki, planinski in plezalni vodniki, strokovna literatura, leposlovje, gorniška oprema in še več) najdete v spletni planinski trgovini. Naročilo pa lahko oddate tudi preko elektronske pošte na elektronski naslov trgovina@pzs.si, na telefonski številki +386(0)1 434 56 80, preko brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu) ali pa nas obiščete na Dvorakovi 9 v Ljubljani (za Bavarskim dvorom).
 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije