četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Zbor markacistov 2017
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 8. julij 2016 ob 13:00, ogledov: 5464

Dan slovenskih markacistov v Kočevju

Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Planinsko društvo Kočevje in Komisija za planinske poti PZS sta 2. julija 2016 organizirala dan slovenskih markacistov, ki je tokrat potekal na Kočevskem.
Vsako leto se markacisti različnih društev zberejo na določenem območju in skupaj urejajo planinske poti. Letošnji dan slovenskih markacistov je bil četrti po vrsti in z veseljem smo opazili, da vsako leto število udeležencev raste.

Delo na območju, ki ga pokrivajo prizadevni markacisti PD Kočevje, je potekalo hitro in dobro. Izvajalo se je standardno vzdrževanje planinskih poti, saj je bilo treba predvsem obnoviti markacije in očistiti podrast. Pričvrstili pa smo tudi dve smerni tabli. Izkušeni markacisti so bili veseli, da so pripravnikom lahko prenašali svoja znanja. Skovala se je tudi marsikatera nova meddruštvena vez, ki bo pripomogla k boljšemu sodelovanju in s tem bolj urejenim planinskim potem. 74 markacistov je po delovni akciji sprejela in odlično pogostila Koča pri Jelenovem studencu. Prisotni markacisti, pripravniki markacisti in njihovi inštruktorji so v svoji sredini z veseljem pozdravili tri predstavnike hrvaške Komisije za planinarske putove, med katerimi sta dva tudi registrirana markacista PZS. Z veseljem so čestitali sedmim udeležencem, ki so se udeležili vseh naših skupnih akcij, tako tudi prvih dveh, ki sta se še imenovali Tončkov dan v spomin in po pobudniku Tonetu Tomšetu, kot tudi zadnji dve, ko soustvarjamo dan slovenskih markacistov. Za nagrado jim je Komisija za planinske poti dala prvo pomoč, ki je obvezna oprema na vsaki akciji, pa tudi spalno rjuho za prenočevanje v planinski koči, kadar je akcija malo daljša. Druženje se je nadaljevalo še pozno v popoldne.

Katarina Kotnik

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije