nedelja, 3. marec 2024
POIŠČI

Dan slovenskih markacistov v Logu pod Mangartom
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

sreda, 20. julij 2016 ob 09:30, ogledov: 8567

Sprememba lokacije žiga SPP na Tinjanu

Obalno planinsko društvo Koper | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Ob montaži novega žiga Slovenske turnokolesarske poti na Tinjanu, so markacisti OPD Koper na isto mesto prestavili tudi žig Slovenske planinske poti. Do tedaj je bil namreč nameščen nižje v vasi, kjer se ga je med hišami težko našlo.
Pred tednom dni smo markacisti Obalnega planinskega društva Koper na Tinjanu namestili novo vpisno skrinjico z žigom Slovenske turnokolesarske poti, dodali pa smo jima še žig Slovenske planinske poti. Slednji je bil pred tem vzidan na neugodni lokaciji nižje med hišami izven same poti in so ga planinci včasih težko našli.

Oba žiga in vpisna skrinjica so sedaj, z dovoljenjem lastnika parcele, vzidani na cerkvenem zidu na vrhu Tinjana. Na tem mestu je urejeno tudi razgledišče z obširnim razgledom, v prijetni senci pa vas pričakuje tudi klop in tekoča voda.

V času menjave žiga SPP štempljanje dnevnika ni bilo mogoče. Upamo, da v tem času niste predolgo zaman iskali žiga - menjava pač zahteva nekaj časa. Hkrati se morebitnim pohodnikom opravičujemo in prosimo za razumevanje.

Želimo, da se kar čim večkrat vpišete v vpisno knjižico!

Maruška Lenarčič,
OPD Koper

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije