ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Srečanje evropohodnikov EURORANDO 2021 pod gradom Podsreda
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

torek, 27. september 2016 ob 15:50, ogledov: 10522

Pot na Vrtačo prestavljena

Planinsko društvo Tržič | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Pred dnevi so nam policisti posredovali obvestilo avstrijskih kolegov o večjem podoru na severnem delu Vrtače. Objavljamo nadaljne ukrepe, ki so jih sprejeli tržiški markacisti po ogledu stanja poti.
Po prejetem obvestilu smo na morebitno nevarnost na poti obvestili markaciste Planinskega društva Tržič, ki skrbijo za planinsko pot, ki vodi iz Zelenice na Vrtačo. Markacisti so se obvestilu hitro odzvali in že dan kasneje opravili ogled ogorženega območja.

Glede na stanje podora, se je četverica markacistov PD Tržič odličila za manjšo prestavitev planinske poti - več v tako kratkem času in z obstoječo ekipo ni bilo možno storiti. Na mestu prestavljene poti so obstoječo pot fizično zaprli ter postavili opozorilno tablo in z novimi markacijami preusmerili pot na novo, spremenjeno traso. Ker obstaja nevarnost nadaljnih podorov, svetujemo, da se upoštevate spremembo in da se na Vrtačo povzpnete po nadomestni poti.

V času do naslednjega obvestila priporočamo, da se podoru ne približujete! Prav tako bodite pozorni na morebitne razpoke v tleh ter na padajoče kamenje.

O morebitnih spremembah bomo poročali tudi na spletnih straneh www.pzs.si.

Za svojo varnost moramo poskrbeti sami - planinske poti uporabljamo na lastno odgovornost!


kpp_pzs_podor_vrtaca_2016_vir_pd_trzic__3_
Prestavljena pot je markirana in jasno označena. Foto: PD Tržič 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije