ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Čiščenje poti v Kamniški Bistrici zaradi požledi - Pot po dolini Bele ponovno odprta
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 2. marec 2017 ob 15:00, ogledov: 5466

5. razpis za zbiranje kandidatur za organizacijo Dneva slovenskih markacistov

Objavil(a): Manca Ogrin
Dan slovenskih markacistov bo 1. 7. 2017. Namenjen je druženju markacistov PZS in skupnemu urejanju planinskih poti na dogovorjenem območju. Vsako leto se organizira drugje. Rok za oddajo kandidatur je 15. 3. 2017.
5. Dan slovenskih markacistov je namenjen druženju markacistov PZS in skupnemu urejanju planinskih poti na dogovorjenem območju. Vsako leto se organizira drugje.

Dan slovenskih markacistov bo 1. 7. 2017. Na osnovi sklepa KPP zbiramo kandidature za izvedbo tega dne na e-naslovu: pota@pzs.si. Rok za oddajo kandidatur je 15. 3. 2017.

markacisti_foto_zarko_marinic
Dan slovenskih markacistov (foto Žarko Marinič)

Izmed prejetih kandidatur bo izbran najprimernejši kandidat, to je OPP oziroma posamezna planinska društva, na obnočju katerih se bodo urejale planinske poti, ki potrebujejo osvežitev. Izbran kandidat prevzame tudi letošnjo organizacijo Dneva slovenskih markacistov, ki zajema naslednja izhodišča:
 • Vodja OPP poskrbi, da se za organizacijo Dneva slovenskih markacistov določi posameznika oz. skupino ljudi ter vodjo za vsako skupino na terenu.
 • Lokacija za izvedbo je na razumni oddaljenosti od avtomobilov oz. bo poskrbljeno za prevoz do izhodišč delovišča in povratek.
 • Izvajajo se osnovna markacijska dela, kot sta označevanje poti in čiščenje.
 • Organizator mora poskrbeti za primeren prostor (koča, lokal, šotor ipd.) in hrano za vse udeležence skupne akcije.
 • 6 do 7 ur časa je na razpolago za dejavnost, se pravi dostop na delovišče, urejanje poti in povratek (zbor ob 8. uri, razdelitev v skupine in odhod na planinsko pot),
 • Povratek najkasneje do 15. oz. 16. ure, pijača in primeren topel obrok ter srečanje s prijetnim druženjem.
 • Organizator določi izhodišča in trase po dogovoru z inšturktorjem markacistom. V primerne skupine in po posameznih lokacijah, kjer se bodo odvijala dela, ter pri razdelitvi udeležencev, sodeluje strokovna sodelavka PZS ali nekdo izmed inštruktorjev markacistov oz. vodja OPP, ki dobro pozna delo markacistov.
 • Organizator priskrbi vsa potrebna dovoljenja (kot so npr. dovolilnice za TNP itd.).
 • V primeru postavljanja usmerjevalnih tabel mora organizator poskrbeti, da bodo planinska društva – skrbniki poti, katerih poti se bodo urejale, pravočasno priskrbela ves potreben material ter pridobila potrebna soglasja za postavitev.
 • Osnovni markacijski pribor, ki ga potrebujejo na akciji, udeleženci prinesejo s seboj (barvo, čopiče …),
 • PZS oz. KPP objavi razpis, vabilo za udeležbo na skupni akciji, zbira prijave, poskrbi za zavarovanje in povrne potne stroške prisotnim na akciji, s tem da se vozijo s polnimi avti, društva, ki najemajo kombije, morajo to pred izvedbo javiti na KPP.
 • Za samo udeležbo na Dnevu slovenskih markacistov se bo zbiranje prijav končalo 3 dni pred izvedbo, to je 28. junija 2017.
 • KPP bo pokrila stroške prehrane, prevoza in zavarovanja, majice in darilo za najzvestejše udeležence.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije