ponedeljek, 22. april 2024
POIŠČI

Urejanje zelo zahtevne planinske poti na Lisco
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 17. marec 2017 ob 15:00, ogledov: 5490

14. seja UO PZS v Šentjurju v pripravah na skupščino

Objavil(a): Manca Ogrin
Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 14. seji sestal 16. marca 2017 v prostorih Razvojne agencije Kozjansko v Šentjurju. Posvetil se je tekočim aktivnostim, novim pravilnikom, predvsem pa pripravam na skupščino, ki bo 22. aprila v Ajdovščini.
Prisotnih je bilo 19 od 23 članov upravnega odbora, kar je skoraj 83-odstotna udeležba. Dobrodošlico je udeležencem seje zaželel domačin, generalni sekretar PZS Matej Planko. Zbrane sta uvodoma pozdravila podžupan Občine Šentjur Robert Polnar in direktorica Razvojne agencije Kozjansko Andreja Smolej.

V začetku uradnega dela je bil potrjen zapisnik 13. seje UO PZS ter predstavljene aktivnosti PZS od pretekle seje in rezultati nekaterih razpisov, na katere se je prijavila PZS. Upravni odbor je potrdil Pravilnik o varovanju osebnih podatkov PZS v I. obravnavi in Pravilnik o planinskih medijih, založništvu in informiranju v I. obravnavi, sprejetje obeh je predvideno na naslednji seji UO PZS.

Podane so bile informacije o Zboru gospodarjev in konferenci planinskega gospodarstva, ki sta bila 4. februarja 2017, in UO je dal soglasje k spremenjenemu in dopolnjenemu Pravilniku o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih, ki ga je sprejel Zbor gospodarjev. Prav tako je UO dal soglasje k spremenjenemu in dopolnjenemu Pravilniku o organiziranju in delovanju Komisije za varstvo gorske narave PZS, ki ga je sprejel Zbor odsekov za varstvo gorske narave 25. februarja 2017, ter soglasje k izvolitvi Ane Kreft (PD Vrhnika) in Katarine Veber (PD Kamnik) za novi članici  IO KVGN.

Podani sta bili pobudi za ureditev dvojnega članstva v planinskih društvih/klubih in modificirane definicije družinske članarine ter za popust v planinskih kočah za družine, ter postavljeno vprašanje o usposabljanih vodnikov PZS in licenciranja v vodništvu.

14_seja_uo_pzs_foto_manca_cujez
14. seja UO PZS v prostorih Razvojne agencije Kozjansko v Šentjurju (foto Manca Čujež)

Drugi del skupščine je bil namenjen pripravam na skupščino PZS 2017. UO PZS je za predsednico delovnega predsedstva skupščine PZS 2017 predlagal voljeno članico UO PZS Mileno Brešan (PD Tolmin), potrdil predlog sprememb in dopolnitev Poslovnika skupščine PZS in predlaga skupščini, da ga sprejme. Soglašal je s finančnim poročilom PZS in vsebino poročil organov PZS za leto 2016 (vsebinska poročila bodo objavljena na spletni strani, PD pa v tiskani obliki dobijo Letopis PZS 2016 s poudarki iz poročil) ter potrdil predlog sklepa za skupščino: Skupščina PZS potrjuje vsebinsko in finančno poročilo PZS za leto 2016. Predstavljeno je bilo poročilo Nadzornega odbora PZS.
UO PZS je potrdil tudi okvirni finančni in vsebinski program dela za leto 2018 ter predlaga skupščini, da ju potrdi.

V okviru priprav na skupščino je bil predstavljen tudi potek zbiranja kandidatur za člane volilne komisije. Predstavljena je bila problematika poslovnih prostorov PZS oz. sedeža PZS. UO predlaga skupščini potrditev sklepa o prodaji sedanjih poslovnih prostorov PZS. Prav tako skupščini PZS predlaga sklep o neodplačnem prenosu nepremičnega premoženja, zavetišča GRZS na Golteh, s PZS na Društvo Postaja GRS Celje. Predstavljen je bil predlog PD Škofja Loka o novih načinih zbiranja sredstev za obnovo planinskih poti, ki se mu bodo posvetili po skupščini.

Za konec je bila predstavljena problematika skrbništva planinskih poti na območju Donačke gore med PD Sloga Rogatec in PD Ptuj. Naslednja seja UO PZS bo 11. aprila 2017 v Ljubljani.

Manca Čujež

Fotogalerija

 Manca Čujež

 Manca Čujež1 / 13

 Manca Čujež2 / 13

 Manca Čujež3 / 13

 Manca Čujež4 / 13

 Manca Čujež5 / 13

 Manca Čujež6 / 13

 Manca Čujež7 / 13

 Manca Čujež8 / 13

 Manca Čujež9 / 13

 Manca Čujež10 / 13

 Manca Čujež11 / 13

 Manca Čujež12 / 13

 Manca Čujež13 / 13

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije