sobota, 2. marec 2024
POIŠČI

Po Prisojniku, Triglavu in Škrlatici varneje tudi na Jalovec
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 1. maj 2017 ob 12:00, ogledov: 5528

Delovna akcija APD Kozjak Maribor

Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor | 
Objavil(a): Branko Ivanek
Delovna akcija Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor – Duh na Ostrem Vrhu. Člani Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor, ki upravlja in vzdržuje planinsko pot po Šturmovi grabi na Sveti Duh na Ostrem Vrhu so v soboto, 22. aprila 2017, pod vodstvom svojih markacistov na omenjeni poti izvedli sanacijo uničenega mostu ter postavili novega.
Pot po Šturmovi grabi na Sveti Duh na Ostrem Vrhu so pred leti nadelali in uredili markacisti in ostali člani Planinske sekcije Vinarje, ki redno pregledujejo stanje na planinski poti. Pri zadnjem ogledu so opazili, da je na začetku poti, ki se začne dvigovati proti Sv. Duhu na Ostrem Vrhu močno poškodovan in zato neuporaben most, ki vodi preko potoka.

Zaradi zahtevnosti dela je vodja akcije Marjan Gselman na tokratno delovno akcijo povabil predvsem gozdnih opravil vajene člane, ki so svoje delo opravili več kot odlično. Planinsko pot sedaj krasi novi most, za dokončno ureditev celotne poti pa bo potrebna še kakšna delovna akcija. Vzdušje na delovni akciji je bilo izjemno veselo in sproščeno. Tako je bila tudi ta akcija Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor odlična priložnost za povezovanje in utrjevanje vezi med člani društva.

Vljudno vabljeni na Duh na Ostrem Vrhu čez novi most.

Fotografije in besedilo: Anna Sorger


Fotogalerija

 Anna Sorger

 Anna Sorger1 / 9

 Anna Sorger2 / 9

 Anna Sorger3 / 9

 Anna Sorger4 / 9

 Anna Sorger5 / 9

 Anna Sorger6 / 9

 Anna Sorger7 / 9

 Anna Sorger8 / 9

 Anna Sorger9 / 9

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije