četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Lovska pot na Ledine obnovljena
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 9. junij 2017 ob 08:10, ogledov: 5719

Zadnja seja UO PZS pred poletjem v Litiji

Objavil(a): Manca Ogrin
Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 16. seji sestal 18. junija 2017 v sejni sobi Občine Litija. Posvetil se je tekočim aktivnostim, planinskemu gospodarstvu, novim poslovnim prostorom, mednarodnemu sodelovanju, planinskim potem, športnemu plezanju in drugim temam.
Prisotnih je bilo 18 od 23 članov upravnega odbora, kar je 78-odstotna udeležba. Nekaj se jih je pred začetkom seje udeležilo vodenega ogleda Mestnega muzeja Litija, vsem zbranim pa sta dobrodošlico uvodoma zaželela župan Občine Litija Franci Rokavec in podpredsednik PZS Roman Ponebšek, ki je tudi podpredsednik PD Litija.

V začetku uradnega dela je bil potrjen zapisnik 15. seje UO PZS, podana informacija o Skupščini PZS 2017 ter predstavljene aktivnosti PZS od pretekle seje. Upravni odbor je sprejel predvidene termine osrednjih aktivnosti PZS v letu 2018: 21. aprila bo skupščina PZS, 16. junija Dan slovenskih planinskih doživetij in 1. decembra svečana podelitev najvišjih priznanj PZS. Razpis za soorganizatorje bo objavljen do konca junija. Na podlagi sklepa Skupščine PZS 2016 je potrdil rebalans proračuna PZS za leto 2017 v predlagani obliki.

Na področju planinskega gospodarstva je UO potrdil brezplačni prenos zemljišča pod kočo na Molički planini na Občino Luče, podpis pogodbe o prenosu zemljišča na Zasavski sveti gori na Sklad kmetijskih zemljišč in zamenjavo zemljišč pri Mozirski koči na Golteh, predstavljena je bila tudi problematika zemljišča na Ribniški koči na Pohorju. Podane so bile sveže informacije o možnosti za nove poslovne prostore PZS v Ljubljani in UO je soglašal z nadaljnjimi aktivnostmi ter pooblastil predsedstvo za izvajanje nadaljnjih postopkov. Na področju mednarodnega sodelovanja so bili zbrani seznanjeni z nedavno skupščino Združenja planinskih organizacij Balkana (BMU) v Črni gori ter z ustanovitvijo Evropske planinske organizacije (EUMA), ki bo septembra, in glavnimi nameni njenega delovanja. UO PZS je podprl ustanovitev EUMA – PZS se bo tako pridružila ustanovitvenim članicam te organizacije – ter podprl sklepe o prihodnjem sodelovanju v EUMA.

16_seja_uo_pzs_litija_foto_manca_cujez
Člani UO PZS so se na zadnji seji pred poletjem sestali v sejni sobi Občine Litija. (foto Manca Čujež)

Načelnik Komisije za planinske poti PZS Igor Mlakar je predstavil poročilo z zbora KPP. Upravni odbor je dal soglasje k Pravilniku Komisije za planinske poti ter potrdil čistopis Katastra planinskih poti – verzija junij 2017 skupaj z dopolnili, ki so bila podana. Soglašal je z odprtjem novih planinskih poti PD Goričko Tromeja, Podpeč-Preserje, RTV, Solčava in opustitvijo planinske poti PD Grmada Celje ter z novima točkama Razširjene Slovenske planinske poti: Pekel pri Borovnici 337 m (PD Borovnica) in Koča pri Jelenovem studencu (PD Kočevje) namesto točke Cerk.

Podana je bila informacija o javni razpravi o izhodiščih za članarino 2018. Predstavljeno je bilo poročilo z zbora Komisije za športno plezanje in nova sestava IO KŠP, h kateri je UO PZS dal soglasje. IO KŠP v mandatu 2017–2021 sestavljajo načelnik Aleš Pirc (PD Rašica) in člani Lorin Möscha (ŠPD Korenjak), Jernej Peterlin (Društvo prosti čas, Šmartno), Jurij Golob (PD Rašica), Janez Hafner (PD Tržič) in Urban Primožič (PK Škofja Loka).

Za konec so spregovorili o 60. obletnici delovanja vodnikov PZS, parkiranju v Krmi, usposabljanju planinskih kadrov, priznanju PD Cerknica za čistilno akcijo, projektu O.S.P. – opremljanje slovenskih plezališč in Zakonu o športu. Člani upravnega odbora so na seji prejeli enotna planinska oblačila PZS.

Naslednja seja UO PZS bo 28. septembra 2017, še prej pa bo priložnost za srečanje na Dnevu slovenskih planinskih doživetij, ki bo 17. junija na Domu pod Storžičem.

Manca Čujež

Fotogalerija

 Manca Čujež

 Manca Čujež1 / 14

 Manca Čujež2 / 14

 Manca Čujež3 / 14

 Manca Čujež4 / 14

 Manca Čujež5 / 14

 Manca Čujež6 / 14

 Manca Čujež7 / 14

 Manca Čujež8 / 14

 Manca Čujež9 / 14

 Manca Čujež10 / 14

 Manca Čujež11 / 14

 Manca Čujež12 / 14

 Manca Čujež13 / 14

 Manca Čujež14 / 14

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije