četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

6. Dan slovenskih markacistov
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 31. maj 2018 ob 16:00, ogledov: 15011

Po planinsko članarino zopet tudi na Petrol

Objavil(a): Matej Ogorevc
Med 1. junijem in 30. septembrom lahko članarino za planinska društva in klube, člane Slovenije, poravnate tudi na bencinskih servisih Petrol in s tem izkoristite vrsto ugodnosti pri obisku slovenskih in tujih gora.
Prodaja planinske članarine poteka v mreži 311 bencinskih servisov Petrol v Sloveniji.

Članstvo v planinskem društvu prinaša zavarovanje članov PZS za primer trajne invalidnosti, za primer nezgodne smrti, zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi in za primer reševanja in zdravljenja s 24-urno asistenco zunaj Slovenije (za člane A velja za ves svet, za člane ostalih kategorij v gorah Evrope in Turčije). Člani lahko uveljavljate še številne ugodnosti: od 30 do 50 % popusta pri prenočevanju v planinskih kočah v Sloveniji in tujini (v okoli 1200 planinskih kočah v Alpah, Pirenejih in širše), 20 % popusta pri nakupu izdaj Planinske založbe PZS in 25 % popusta pri naročnini na Planinski vestnik, popust pri nabavi opreme in storitev pogodbenih partnerjev PZS, pri vstopnini v Slovenski planinski muzej in Narodni park Paklenica. Več informacij na spletni strani clanarina.pzs.si.

Kategorije članstva, ki so na voljo na bencinskih servisih Petrol:
 
Vrste članstva Višina članarine
član z največjim obsegom ugodnosti 55,00 €
B polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni od leta 1953 do leta 1990 25,00 €
B1 oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni leta 1952 in starejši 18,50 €
S+Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni od leta 1991 do leta 2001 16,00 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti; rojeni leta 2002 ali pozneje 7,00 €
DDV ni obračunan v skladu s 16. členom Pravilnika o izvajanju ZDDV

Posameznik, ki na bencinskih servisih Petrol poravna članarino, prejme na podaljšku računa potrdilo, na katerega vnese svoje podatke (slika spodaj). Nato se je potrebno čim prej registrirati in aktivirati članstvo preko spletne strani www.clanarina.pzs.si. Z izpolnjenim potrdilom sicer lahko 14 dni uveljavljate članski popust pri nočitvah v planinskih kočah v Sloveniji. V tem času (zgolj v primeru registracije) boste na navedeni naslov dobili znamko oz. člansko izkaznico skupaj z znamko, ki potrjuje plačilo članarine.

PZS_Petrol_zacasna_clanska_izkaznica_jun2014_k

Navodila za registracijo: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino, se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani www.clanarina.pzs.si, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila.

Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. V roku 10 dni po prijavi boste na navedeni naslov prejeli znamkico oz. člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristite vse članske ugodnosti v Sloveniji in tujini. Ob registraciji je potrebno izbrati tudi planinsko društvo, v katerega se včlanjujete.

Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje
S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno spletno včlaniti prek spletne strani PZS, je pisno pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani preko spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.

Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva
Pravice, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva, so opredeljene na spletnih mestih PZS pod rubriko »članstvo«:
Več informacij o članarini, zavarovanju in planinstvu najdete na spletni strani clanarina.pzs.si, na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si ali na telefonski številki 01 43 45 680.

Srečno in zadovoljno na planinskih poteh!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije