četrtek, 22. februar 2024
POIŠČI

Pomoč Slovenske vojske pri prenosu materiala in opreme
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 15. junij 2018 ob 08:45, ogledov: 8340

Vozni redi v Alpah

Objavil(a): Matej Ogorevc
Eden od argumentov, ki jih navadno uporabljamo, ko nagovarjamo k uporabi javnih prevoznih sredstev (in prav je tako) je argument podnebnih sprememb; omejevanje globalnega segrevanja, blaženje ranljivosti za podnebne spremembe itd. Vse to še vedno drži!
Ob tej jubilejni 10. izdaji publikacije Vozni redi v Alpah pa bi želel predstaviti svež argument; uporabljajte javna prevozna sredstva za spoznavanje novih ljudi! Najboljši vir informacij o lokaciji, ki jo nameravate obiskati, so prav ljudje, ki tam živijo/delajo. Oni so tisti, ki vam lahko predstavijo dediščino tega območja! Moj nasvet, draga/i bralka/bralec: obrni se k osebi, ki sedi zraven tebe, in se nauči nekaj novega! Pogovarjajte se o tem, zakaj potujete z avtobusom/vlakom, o Alpah, ali pa o vaših izkustvih podnebnih sprememb ...

Tako boste z uporabo trajnostih prevoznih sredstev, ki vam jih ponuja ta knjižica, prispevali tako k ohranjanju te čudovite alpske regije za naše potomce kot k ohranjanju njene kulturne dediščine!

Iskreno se zahvaljujem vsem partnerjem projekta - letošnjim in tistim iz preteklih let - posebna zahvala pa gre Cipri Slovenija, ki projekt tako uspešno koordinira vsa ta leta. Čestitke in uspešno delo naslednjih 10 let!

Veleposlanik Markus Reiterer,
generalni sekretar Alpske konvencije

PDF Vozni redi v Alpah 2018

vozni_redi_partnerji

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije