sobota, 6. junij 2020
POIŠČI

Ajdovska deklica
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 29. marec 2019 ob 08:45, ogledov: 1254

Slovenski pokal v turnem smučanju je zaključen

Objavil(a): Matej Ogorevc
Z zadnjo tekmo na Okrešlju smo zaključili Slovenski pokal v turnem smučanju za leto 2019. Na tekmah je nastopilo 48 tekmovalcev in 12 tekmovalk, od tega 19 tekmovalcev v članski kategoriji, 26 tekmovalcev v kategoriji 45+, trije mladinci ter 12 tekmovalk v ženski absolutni kategoriji.
Tokrat je bil štart pri GRS hišici na Okrešlju. Do tja smo prišli peš, opremo je pripeljala žičnica. Me je že zamikalo, da vam na kratko opišem celotni dogodek pa zmorem samo tole: Okrešelj je spomin, Okrešelj ponos, Okrešelj je garanje, ... in energija, ki nas druži s prijatelji, ki jih ni več med nami.

Planirali smo 5 tekmovanj: tekma v vzponu - izvedena na Krvavcu, Jezersko - v parih, Zelenica - posamično, Okrešelj - posamično, Završnica - posamično (ki je zaradi pomanjkanja snega odpadla).

Organizacija vseh tekmovanj je bila na visokem nivoju in prav vse tekme so bile izvedene v lepem vremenu - darilo narave! Kljub enkratnim dogodkom, ki ti ježijo kožo, mnogo turnih smučarjev še vedno ni zmoglo toliko poguma, da bi nastopili na vsaj eni izmed tekem.

Najboljši po kategorijah so:

  • med člani: Matjaž Mikloša, Aljaž Kolar in Robert Pritržnik
  • med člani 45+: Stane Lotrič, Milan Šenk in Boštjan Štiglic
  • med članicami: Alenka Lukič, Katarina Pritržnik in Anja Merlak Markič
  • med mladinci: Maj Pritržnik, Tine Habjan in Luka Strupi.

Kratek nagovor na razglasitvi rezultatov je pripravil novi načelnik Komisije za gorske športe PZS Robert Pritržnik. Ob tej priložnosti se za opravljeno delo zahvaljujemo, zdaj že nekdanji načelnici Jasni Pečjak, Robertu pa zaželimo veliko uspeha pri iskanju skrivnosti tega zahtevnega športa, pa tudi pri navduševanju mladih.

Lepoto življenja nam polnijo dogodki, za katere se je treba potruditi. Tekmovanje v turnem smučanju je eden izmed njih.

Hvala vsem udeležencem letošnjega slovenskega pokala, hvala organizatorjem tekem, hvala vsem sponzorjem in hvala številnim prostovoljcem, brez katerih tekem ne bi bilo.

Milan Šenk

Priloga:
PDF Končne razvrstitve Slovenskega pokala v turnem smučanju za leto 2109

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije