četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Delovno predsedstvo
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 16. maj 2019 ob 11:45, ogledov: 7008

Izšel dopolnjen planinski zemljevid Bohinj - 1 : 25 000

Objavil(a): Matej Ogorevc
Izšla je prenovljena in dopolnjena izdaja planinskega zemljevida Bohinj - 1 : 25 000. Zemljevid je nastal v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije ter Geodetsko družbo d.o.o..

Ponatis_Bohinj_2019_obmocje_karte

Ponatis_Bohinj_2019_izsek
Planinski zemljevid Bohinj - 1 : 25 000 obsega območje med Goreljkom, Ogradi in Velikim Špičjem na severu ter Petrovim brdom, Pečmi (Spodnje bohinjske gore) ter Čadrgom na jugu. Vzhodni rob zemljevida je postavljen med Sorico in Gorjušami na Pokljuki, zahodni del pa se konča s Čadrgom, Bogatinom in Plaskim Voglom.

Zemljevid je odličen pripomoček prav za vsakogar, ki se podaja v omenjeno območje. Ljubiteljem brezpotij bo všeč predvsem natančen, pregleden in lično prikazan teren, ostali pa bodo lahko brezskrbno uživali na planinskih poteh, saj njihov vris temelji na najnovejših, tudi na terenu preverjenih podatkih katastra planinskih poti PZS. Snovalci pa niso pozabili niti na dodatne koristne  medokvirne vsebine kot so priporočene smeri turnih smukov, na naravne in kulturne znamenitosti, plezališča, parkirišča, avtobusne in železniške postaje ter gostinske objekte.

Planinski zemljevid Bohinj - 1 : 25 000 sledi prenovljenim izdajam StolaBohinjaTriglava, Jalovca in Mangarta ter Krnskega pogorja. Tako kot v omenjenih zemljevidih tudi na temu najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti, smeri turnih smukov in planinskih koč, številne ostale koristne informacije, kot so urejena parkirišča, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

Format zloženega zemljevida: 115 x 230 mm
PZS, 2019


Planinski zemljevid Bohinj - 1 : 25 000 že najdete v spletni trgovini PZS in na policah Planinske trgovine, ki se nahaja v prostorih Planinske zveze Slovenije v Ljubljani (Ob železnici 30a). Cena zemljevida znaša 8,10 €. Za člane PZS je še ugodnejši za 20 %, za strokovni kader (vodniki, alpinisti, markacisti, ...) pa celo za 25 %.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije