četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Jože Prah, predsednik KEUPS
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 12. julij 2019 ob 12:00, ogledov: 9255

Potekajo dela na ZAPRTI poti na Komarčo!

Planinsko društvo Ljubljana-Matica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Zaradi vzdrževalnih del na sicer že ZAPRTI zahtevni planinski poti čez Komarčo, bo zadrževanje pod in nad Komarčo med 12. in 14. julijem 2019 nevarno!
V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije inPlaninsko društvo Ljubljana-Matica obveščata, da bo do nadaljnjega ZAPRT odsek planinske poti Koča pri Savici (653 m)–Komarča–Črno jezero (1324 m) zaradi poškodb na poti.


Prosimo, upoštevajte zaporo poti! Zahajanje na pot je izredno nevarno, saj obstaja velika nevarnost padajočega kamenja ter podrtega drevja!


Z upoštevanjem navodil skrbite za svojo varnost, predvsem pa varnost markacistov in ostalih delavcev na poti! 

Na izhodiščih poti bo v času del potekal tudi policijski nadzor.

Drugi mogoči pristopi do Črnega jezera:OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije