četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Pridobili 21 novih odličnih markacistov - KPP PZS uspešno zaključila tečaj za markaciste PZS
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 16. avgust 2019 ob 12:20, ogledov: 11098

Zaprta planinska pot med Velikimi in Malimi podi pod Skuto!

Planinsko društvo Kamnik | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Kamnik obvešča, da bo planinska pot med Velikimi in Malimi podi pod Skuto zaradi rušenja skal na zelo zahtevni poti na Skuto, ZAPRTA v soboto, 17. avgusta 2019!
V skladu s 16. členom Zakona o planinskih poteh (Uradni list RS, št. 61/2007) Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Kamnik obveščata, da bo v soboto, 17. 8. 2019 ZAPRTA planinska poti med Velikimi in Malimi podi pod Skuto.

Na planinski poti bo potekalo rušenje obviselih skal, zato obstaja izredno velika nevarnost padanja večjih in manjši skal na omenjeno pot! O zapoti poti bodo obveščali tudi marklacisti na začetku omenjene poti.

Planince prosimo, da 
dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost markacistov na akciji.

Drugi možni pristopi na Skuto:
  • s Kokrskega sedla mimo Štruce
  • z Mlinarskega sedla in preko Dolgega hrbta

V času zaprtja poti vzpon na Skuto z vzhodne smeri (Turski žleb, Turska gora) ne bo mogoč!OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije