ponedeljek, 15. april 2024
POIŠČI

Markacisti uredili pešpot E7 skozi Krakovski gozd
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 26. avgust 2019 ob 10:00, ogledov: 4237

Pot od Hamexa do Planine nad Vrhniko ponovno odprta

Planinsko društvo Vrhnika | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
PD Vrhnika obvešča, da sta odseka planinske poti od Županove klopi do Planine nad Vrhniko in od Hamexa do Planine nad Vrhniko ponovno odprta in varno prehodna.Prvotno obvestilo: Planinska pot čez Špico (Županova klop-čez Špico-Planina) in od Hamexa (Hamex-Planina) bo zaprta od 26. avgusta 2019 dalje (vse do preklica, oz. cca. 14 dni). Na planinski poti se bo izvajala sečnja. Ostale planinske poti na Planino nad Vrhniko in do Koče na Planini nad Vrhniko ostajajo odprte in normalno prehodne.

Planince prosimo, da dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost sekačev na akciji.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI:
 Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.


OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije