petek, 21. junij 2024
POIŠČI

ZAPRT zgornji del Hanzove poti na Prisojnik
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 11:40, ogledov: 3269

Zaprta pot z Jenkove planine na Goli vrh (s slovenske strani)

Planinsko društvo Jezersko | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Občina Jezersko in Planinsko društvo Jezersko obveščata, da je planinska pot iz Jenkove planine proti Golemu vrhu ponovno odprta in varno prehodna.

PRVOTNO OBVESTILO: Obveščamo vas, da bo zaradi spravila lesa od ponedeljka, 21. oktobra 2019, do nadaljnjega ZAPRTA planinska pot med Jenkovo planino in Golim vrhom na slovenski strani. Vzpon in sestop na Goli vrh je možen preko gozdne ceste, ki se z Jenkove planine spusti na avstrijsko stran, in planinske poti, ki se od omenjene ceste odcepi proti vrhu.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije