četrtek, 25. julij 2024
POIŠČI

Nova klopca ob poti proti Trnovskemu gozdu
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

četrtek, 26. december 2019 ob 10:00, ogledov: 7889

Izšel nov planinski zemljevid Jezersko - 1 : 25.000

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinski zemljevid Jezersko - 1 : 25.000 je nov zemljevid Planinske zveze Slovenije, ki je nastal ob sodelovanju Občine Jezersko. Končno je celotno območje Jezerskega prikazano na enem samem zemljevidu merila 1 : 25.000 - do zdaj je bila prva slovenska gorniška vas razdeljena na planinska zemljevida Grintovci ter Storžič in Košuta. Pri izdelavi zemljevida so sodelovali Geodetski inštitut Slovenije, Geodetska družba ter številni posamezniki, dobri poznavalci predstavljenega območja.
Karta_Jezersko_obmocje_karte
PZS_Jezersko_izsek
Planinski zemljevid Jezersko - 1 : 25.000 bo prišel prav vsem, ki bi želeli raziskati vrhove in doline v okolici Jezerskega. Zagotovo bodo največ obiska med kupci zemljevida Jezersko - 1 : 25.000 deležni najvišji vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp nad Češko kočo na Spodnjih ravneh ter Kranjsko kočo na Ledinah. Ne primanjkuje pa niti ostalih izrazitih vrhov na severni strani vasi - Pristovški Storžič, Virnikov Grintovec in Storžič.

Zemljevid Jezersko - 1 : 25.000 obsega območje med Planino Spodnja Dolga njiva pod Košuto, vasjo Korte/Trögern in Pristovškim Storžičem na severu, Rinkami in Belo/Bad Vellachom na vzhodu, Bivakom pod skuto in Storžičem na jugu ter Storžičem in Planino spodnja Dolga njiva na zahodu. Na zadnji strani zemljevida najdete predstavitev Občine Jezersko, opise sprehajalnih poti ter priročno karto središča prve slovenske Gorniške vasi.

Tudi na zemljevidu Jezersko - 1 : 25.000 najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti, planinskih koč priporočenih smeri turnih smukov in številnih ostalih koristnih informacij, kot so urejena parkirišča, avtobusna postajališča, gostišča, turistične kmetije ter marsikatero naravno in kulturno znamenitost in še kaj.

Format: 110 x 230 mm
PZS, 2019Več informacij
 o možnostih nakupa, naročilu ter dostavi zemljevida Jezersko - 1 : 25.000 dobite na telefonski številki (01) 43 45 684 (v času uradnih ur), na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, na spletni strani pzs.si/trgovina, še rajši pa z obiskom Planinske trgovine PZS v Ljubljani. Našli nas boste na naslovu Ob železnici 30a.

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije