nedelja, 10. december 2023
POIŠČI

Jesenska delovna akcija OPP MDO PD Notranjske
Najdi nas na Facebooku

NOVICE  

petek, 6. marec 2020 ob 00:00, ogledov: 1869

Letno srečanje markacistov MDO PD Dolenjske in Bele krajine

Objavil(a): Matej Ogorevc
Markacisti MDO Dolenjske in Bele krajine smo imeli letno srečanje v četrtek, 27.2.2020 v vasi Mali Slatnik pri Novem mestu. Gostitelji srečanja so bili markacisti iz Pohodniškega društva Novo mesto.
Uvodni pozdrav na srečanju je podal Anton Markovič predsednik Pohodniškega društva Novo mesto. Srečanja se je udeležilo 52 markacistov iz devetih planinskih društev na področju MDO, štirje povabljeni predstavniki Planinske zveze Slovenije in dva podpredsednika Pohodniškega društva Novo mesto. Zaradi zadržanosti in družinskih zadev so svojo odsotnost na srečanju opravičili markacisti iz PD Trebnje.

Vabilu na srečanje markacistov so se odzvali predsednik PZS Jože Rovan, načelnik KPP PZS Bogdan Seliger, predsednik MDO Dolenjske in Bele krajine Rudolf Skobe, vodja odbora varstva narave MDO Dolenjske in Bele krajine Rozalija Skobe, dva podpredsednika Pohodniškega društva Novo mesto Fredi Bančev in Martin Luzar.

V dobri uri srečanja smo načelniki markacijskih odsekov podali poročila o delu na planinskih poteh v letu 2019. Markacisti iz desetih planinskih društev MDO Dolenjske in Bele krajine smo opravili 3626 ur prostovoljnega dela na skupno 868 km planinskih poteh, katere vzdržujemo na območju MDO Dolenjske in Bele krajine. V letu 2019, v mesecu maju smo imeli eno veliko skupno markacijsko delovno akcijo na področju PD Krka Novo mesto. Markacijske delovne akcije se je udeležilo kar 39 markacistov iz vseh desetih društev MDO Dolenjske in Bele krajine. Opravili smo veliko dela in tako pokazali, da z dobro organizacijo lahko pomagamo obnoviti planinske poti na našem območju.

Sprejeli smo načrt dela v letu 2020. Poudarek bo na dveh velikih skupnih MDO markacijskih delovnih akcijah. Prva delovna akcija bo 16. maja na področju PD Kočevje, druga bo predvidoma jeseni konec septembra ali v začetku oktobra na področju PD Semič.

Mladen Živković,
vodja OPP MDO PD Dolenjske in Bele krajine

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije